U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Olaszország nyerte a 3x3-as Világbajnokságot

2018.06.12. 15:41 | Nagyvilág

Kedden délután lezárult Manilában a 3x3-as Világbajnokság. Olaszország a döntőben 16-12-re legyőzte Oroszországot és ezzel megszerezte az aranyérmet. A bronzérmes Franciaország lett.

 


Hosszabbítást hozó elődöntők után vívta ki a fináléban való szereplés jogát Olaszország és Oroszország. A találkozó elején az olaszok kerültek kisebb lépéselőnybe, de 5-3-as vezetésük után 6-5-re fordítottak az oroszok. Innentől sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A döntő fordulat a második játékmegszakítás után az utolsó négy percbe fordulva érkezett el. Ekkor az olaszok a 9-8-as előnyük után még 4 pontot értek el sorozatban, melyre nem érkezett orosz válasz.


A folytatásban 13-8-as állást követően az extázisban játszó olasz együttes végig őrizte előnyét. Másfél perccel a vége előtt már 16-10 állt az eredményjelzőn. Innen a fáradtan mozgó és váratlanul sokat hibázó, pontatlan oroszoknak már nem volt visszaút. A 16-12-es siker alkalmával az olasz válogatottban a később MVP-nek megválasztott és a női mezőnyben a torna egyik legnagyobb sztárjának előlépő Rae Lin D'alie remekelt, 7 pontot ért el.

 


A bronzmérkőzésen Franciaország 21-14-re verte Kínát. Egyoldalú találkozó kerekedett, mely során 5 perc játék után 11-5-re vezettek a franciák. A nap végére némileg széteső kínai csapat ezt követően már nem tudott szoros végjátékot kialakítani. Teljesen megérdemelten Franciaország szerezte meg a 3. helyet és ezzel a bronzérmet a tornán. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a magyar válogatott a délelőtti órákban a negyeddöntőben búcsúzott.

 


Az eredményhirdetés alkalmával kiosztották az egyéni díjakat is. Az MVP a világbajnok olasz csapatból Rae Lin D'alie lett, aki 52 pontjával a női torna legeredményesebb játékosának bizonyult. Az All-Star csapatba mellé Anna Leshkovtseva (Oroszország) és JiaYin Jiang (Kína) került.

 


Eredmények


3. helyért
Franciaország - Kína 21-14


Döntő
Oroszország - Olaszország 12-16

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: