U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Oroszország – Olaszország döntő lesz a 3x3-as Világbajnokságon

2018.06.12. 13:04 | Nagyvilág

A kora délutáni órákban került sor Manilában a 3x3-as Világbajnokság elődöntőire. Mindkét mérkőzés hosszabbításos csatát hozott. Az aranyéremért Oroszország és Olaszország csap össze.

 


A címvédő Oroszország 19-17-re győzte le Franciaországot az első elődöntőben. Emlékezetes csata kerekedett, ahol az első percekben a franciák kerültek lépéselőnybe. A végjátékhoz közelítve azonban egyre inkább az oroszok fölénye rajzolódott ki. Az utolsó percbe 15-13-as vezetésről érkeztek. Innen a franciák 16-13-ra fordítottak, de egy duplával 17-16-nál ismét a címvédő járt előrébb. Végül azonban egyenlítettek a gallok, akik ezzel a keddi játéknapon már a második hosszabbításukra készülhettek.

 


A ráadás rendkívül intenzív játékot hozott, mindkét csapat többször próbálkozott távolról. Ezek a kísérletek rendre lejöttek a gyűrűről. Két büntető döntött, melyeket Anastasia Logunova értékesített. A kiváló centert a festékben csak fault árán tudták megállítani a franciák. Logunova higgadt maradt és mindkét büntetője pontosnak bizonyult, amivel fináléba jutott csapata.

 


Olaszország 15-13-ra győzte le a magyar válogatottat búcsúztató Kínát. Kiválóan kezdték a mérkőzést a kínaiak, miután fél perc alatt 4-0-ra léptek el. Innen azonban gyorsan egyenlítettek az olaszok és sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó négy percben 7-7 után újra előnybe kerültek a kínaiak. Előbb 10-7-re, majd 12-9-re is vezettek.


Az olaszok a hátrány ellenére nem adták fel és 22 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Rae Lin D'alie találatával 13-13-nál utolérték riválisukat. Jöhetett a hosszabbítás. Itt a kínaiaknak nem volt támadási lehetőségük. Az első akcióból az olaszok Marcella Filippi révén duplát értek el és ezzel megszerezték a győzelmet. Az Egyesült Államok után Kínát is legyőzve jutottak a fináléba.

 


Az Oroszország – Olaszország döntőt magyar idő szerint 14 óra 30 perctől rendezik és IDE KATTINTVA élőben nézhető.


Eredmények
Oroszország - Franciaország 19-17
Kína - Olaszország 13-15


A további program


3. helyért
13:30 Franciaország - Kína


Döntő
14:30 Oroszország - Olaszország


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: