U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Szlovéniában szerepel az U20-as válogatott

Pénteken és szombaton Szlovéniában lép pályára a soproni U20-as A-divíziós Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott.

 


Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a magyar válogatott múlt héten hétfőn kezdte meg a felkészülést az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjában a soproni kontinenstornára. A szakmai stáb 15 fős kerettel tud számolni. Ennek a generációnak Lelik Réka és Juhász Dorka személyében két meghatározó sérültje van, akik az Európa-bajnokságot is kihagyják.

 

Koronics András a válogatott technikai vezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy a bő keretből Szlovéniában sérülés miatt Pusztai Petra és Angyal Nikolett sem fog pályára lépni. A munka a tervezett edzésszámmal és hangulatban zajlik – tette hozzá Koronics András, akitől azt is megtudtuk, hogy a mérkőzések kezdési időpontja is véglegesedett. Pénteken 17 órától, míg szombaton 15 órától csap össze a két válogatott Roglában.

 


Az U20-as válogatottak esetében minden évben érdemes kiemelni az első meccsek előtt, hogy sérülések mellett az első hetet még hagyományosan tanulmányi kötelezettségek teljesítése is meghatározza. Az első találkozók azt a célt szolgálják, hogy a napi edzésmunkából kicsit kimozdulva immár mérkőzés-szituációban is mozoghassanak a játékosok. Innentől beáll az a menetrend, hogy hétvégenként a soproni Európa-bajnokságig rendszeresen jönnek a felkészülési találkozók. Jövő héten egy spanyolországi torna szerepel a programban, ahol a hazaiak mellett Szerbia és Hollandia lesznek a riválisok. Ezt követően pedig Szlovákiát fogadjuk. Összesen tehát hét mérkőzést vív a magyar csapat.


Érdemes néhány szót ejteni aktuális riválisunkról Szlovéniáról, akik tavaly történelmi sikert értek el az U20-as korosztályban. Az A-divíziós Európa-bajnokságon ezüstérmet szereztek Portugáliában. A FIBA korosztályos tornáit nézve a női szakágban ez fennállásuk eddigi legjobb eredménye. Múlt héten kezdték meg a felkészülést, melyet egy új vezetőedző Damir Grgić irányít. A tavalyi U20-as együttesükből idén Tina Cvijanović, Zala Friąkovec és Aleksandra Kroąelj tagja a bő keretüknek.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: