U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Valeriane Ayayi az USK Praha új igazolása

2018.06.13. 11:17 | Csehország

Egy újabb Euroliga csapatnál kezd formálódni a keret a következő évadra. Alyssa Thomas után Valeriane Ayayi igazolását jelentette be az USK Praha.

 


A 184 cm magas, 24 éves francia válogatott Valeriane Ayayi a Bourges együttesétől érkezik a cseh bajnokokhoz. Kifejezetten jó szezont zárt a Bourges-nál, ahol hazai porondon mindkét trófeát elhódították. Az Euroliga szereplés során pedig Ayayi 12,4 pont, 6,1 lepattanó és 3,7 gólpassz átlaggal zárt, mely pályafutása legjobbja.


Különleges statisztikai adat Ayayi esetében, hogy az elmúlt három évadban mindig bajnoki címet szerzett Franciaországban aktuális csapatával. A 2016/2017-es szezonban a Villeneuve-d'Ascq keretének volt a tagja, mellyel kisebb meglepetésre, de teljesen megérdemelten felértek a csúcsra. A 2015/2016-os évadban pedig a Lattes-Montpellier-t erősítette, ahol szintén aranyat ünnepelhetett az évad végén.

 


Ayayi játékjogával a tengerentúlon a Las Vegas Aces rendelkezik, de itt Európában még nem próbálta ki magát hazáján kívül. Mindenképpen érdekes lesz majd figyelni, hogy Prágában Natalia Hejkova irányítása alatt meg tudja-e ismételni hazai klasszis teljesítményét. A francia válogatottat tekintve Ayayi 2013 óta tagja a keretnek és ez idő alatt 51 mérkőzésen lépett pályára. Jó eséllyel a szeptemberi Világbajnokságra utazó gárdának is tagja lesz.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: