U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Bemutatták az U17-es Világbajnokság új trófeáját

2018.06.14. 12:13 | Utánpótlás hírek

Július 21. és 29. között rendezik Minszkben az U17-es leány kosárlabda Világbajnokságot, melyen a magyar válogatottnak is szurkolhatunk. A FIBA az eseményre új trófeát terveztetett.

 

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA


A fenti képen látható sötét háttérrel a leány Világbajnokság új trófeája és világos háttérrel a fiúk tornájára készített darab. Egy absztrakt geometrikus formát láthatunk, amely azt hivatott ábrázolni, ahogy a csiszolatlan gyémántokból világklasszis sportolókká válnak a fiatalok. A „nyers és igaz tehetséget”, illetve a játékosok „energiáját és érzelmeit” hangsúlyozza a trófea a FIBA közleménye szerint.


Mint ismeretes a magyar válogatott a tornán a C-csoportba került, ahol Argentína, Új-Zéland és Spanyolország lesznek a riválisok. Már a torna hivatalos menetrendjét és csarnokbeosztását is ismerjük. Válogatottunk magyar idő szerint július 21-én, szombaton 14 óra 30 perctől Argentína ellen kezd. Ezt a kisebb, de korszerűbb csarnokban, a minszki Falcon Club rendezvényközpontban bonyolítják le.

 


A másik két csoportmeccsünkre a tervek szerint a jól ismert és sok nagy csatát megélt minszki Sportpalotában kerül sor. Itt július 22-én 12 óra 45 perctől Új-Zéland lesz az ellenfél. A spanyolok elleni csoportrangadót pedig július 24-én, kedden bonyolítják le szintén 12 óra 45 perces kezdéssel.

 

A hivatalos bemutató:

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: