U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Átigazolási körkép Olaszországból

2018.06.15. 16:41 | Olaszország

Folytatjuk az európai ligák átigazolásait összefoglaló körképeink sorát. Ezúttal Olaszországba látogatunk, ahol nagy mozgások voltak eddig a holtszezonban.


Kezdjük nagy terjedelemben a címvédő és Euroliga induló Famila Schio-val, hiszen a bő keretükből nyolc játékos (Anderson, Zandalasini, Gatti, Miyem, Hruscakova, Ngondjock, Macchi, Ress) távozása is biztossá vált az utóbbi hetekben. Érzékeny veszteség a hazai magot nézve Cecilia Zandalasini eligazolása, akit vélhetően Törökországban láthatunk majd, míg a veterán Laura Macchi inkább emberileg - csapatösszetartó vezérként - hagy űrt maga után. A légiósok közül Jolene Anderson régi harcos volt Schio-ban, míg Endy Miyem teljesítménye elmaradt a várttól. A többi távozó érdemben nem befolyásolhatja az olasz bajnok versenyképességét.


Négy érkezőt jelentettek be eddig. A 3x3-as válogatottal kedden világbajnoki címet szerző Marcella Filippi vezeti fel a névsort. Az U20-as válogatott centere Olbis Futo Andre szerződtetése már a jövőnek szól, csakúgy, mint a szintén korosztályos válogatott Martina Fassina megszerzése. Első légiós-igazolásként pedig Jackie Gemelos érkezik. Marad a tavalyi alapcsapatukból Dotto, Masciadri, Tagliamento, illetve a külföldiek közül Yacoubou és Lisec. Már most erős kerettel számolhat Pierre Vincent, miközben 4-es, 5-ös posztra még egy rutinos légióst szeretnének.

 


Az ezüstérmes Ragusa tavasszal a kulcsjátékosai közül Consolini, Kuster és Hamby hosszabbítását kommunikálta. Négy távozójuk van Spreafico, Miccoli, Ndour és Gorini személyében, míg négyen érkeznek helyükre. Ők Jillian Harmon és Sabrina Cinili Nápolyból, Angela Gianolla és a román válogatott centere Alina Craciun.

 

A bronzérmes Reyer Veneziánál egyelőre a távozók igen hosszú listája biztos. Togliani, Dotto, Ruzickova, Walker, Williams és Little sem Velencében kezdi az új évadot az eddigi hírek alapján. Hivatalos bejelentések egyelőre nem jöttek a Reyer-től, de olasz lapok Jolene Anderson, Marie Gulich és Anete ©teinberga érkezését biztosra veszik.

 

Az elmúlt szezon negyedikje a DIKE Napoli az olasz magját erősítette meg. Ide érkezett ugyanis Laura Macchi Schio-ból, aki sokat segíthet a nápolyi építkezésben a tapasztalatával. Mellette Kathrin Ress és Elisa Mancinelli érkezése hivatalos még, a légiósok kiválasztása pedig jelenleg is zajlik.


Teljesnek tekinthető a 2016-os bajnok Lucca kerete. Tőlük Crippa, Drammeh, Roberts, Udodenko, Battisodo, Striulli, Brunetti, Melchiori személyében nyolcan távoznak. Az új érkezők a helyükre Ravelli, Antic, Ngondjock, Treffers, Reggiani, Gatti, Carrara és Graves. Ketten maradtak a korábbi keretükből, ők Tognalini és Nicolodi. Nehéz meghatározni ennek a felállásnak az erejét, minden a légiós-választás minőségén és emberi oldalán múlik. Arról pedig a statisztikák nem árulkodnak.


A középmezőnyt tekintve a Fila San Martino-t érdemes kiemelni. Várhatóan itt folytatja a DVTK-ból ismert Zenta Melnika. Megtartották a legjobb légiósaikat (Mahoney, Keys, Oroszova) és Caterina Dotto érkezével a hazai magjuk is erősödni fog. Ahogy az minden ligában lenni szokott, a mezőny második fele azonban inkább a nyár későbbi szakaszában tud aktívabb lenni a piacon.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: