U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Tornát nyert az andorrai Eb-selejtezőre készülő 3x3-as válogatott

2018.06.16. 19:37 | Magyarország

Szombaton került sor a Decathlon B33 Tour második 2018-as állomására. A pécsi tornát a női elit kategóriában a jövő hétvégi andorrai Eb-selejtezőre készülő magyar válogatott nyerte.

 

Fotó: Instagram.com/whun3x3/

Fotó: Instagram.com/whun3x3/


Igencsak hosszúra nyúló utazás után csütörtökön érkezett haza Manilából, a 3x3-as Világbajnokság helyszínéről a magyar csapat. A keret tagjainak nem sok pihenőre maradt idejük. Bozóki Bettina, Medgyessy Dóra, Ruják Nóra és Theodoreán Alexandra alkotta válogatottunk szombaton már a Decathlon B33 Tour aktuális állomásán szerepelt. Rangos nemzetközi női mezőny állt össze a nyolccsapatos pécsi erőpróbára, miután többek között Hollandia, Ausztria, Lengyelország és Szerbia felnőtt válogatottja is pályára lépett.


A magyar válogatott remek teljesítménnyel, az öt mérkőzésén 101 pontot elérve zárt az élen. A torna végjátékában az elődöntőben Hollandia volt az ellenfél. Őket fordulatos csatában 17-15-re múlták felül a mieink. A magyar csapat azon a mérkőzésen 4-0-ra ellépett az első percekben. Ezt követően felzárkózott riválisunk, de a találkozó középső szakaszát egyértelműen uraltuk. Ennek eredményeként 14-5-ös előnyt sikerült kialakítani. A hajrához közeledve a hollandok kaptak el egy jobb sorozatot. Másfél perccel a vége előtt 16-13-ra felzárkóztak, ezzel nyílttá téve a végjátékot. Válogatottunk végül kétpontos győzelemmel lépett a fináléba. Itt Szerbia volt az ellenfél, akik az elődöntőben Lengyelországot múlták felül.

 


A szerbektől legutóbb még a Világbajnokság előtti hétvégén Kecskeméten vereséget szenvedett válogatottunk. Ellenfelünk a pécsi tornára Marina Markovic, Biljana Pesovic, Jefimija Karakasevic és Mirjana Beronja összeállításban érkezett. Ez már az a felállásuk, mellyel Andorrában is szerepelni fognak. A szerb csapat ugyanis ugyanarra a selejtezőre nyert besorolást, mint a mieink. Ilyen szemmel is nézhettük tehát a finálét, melynek elején fej-fej mellett haladt a két gárda. Végül 7-7 után remek távoli dobásokkal hagytuk állva a szerbeket. Medgyessy Dóra négy, Theodoreán Alexandra két duplát értékesített ezen nagy futás alkalmával. A 10 perces játékidő vége előtt 1 perc 12 másodperccel Medgyessy Dóra szerezte a 21-12-es végeredményt kialakító győztes találatot.


A magyar válogatott legközelebb már június 23-án és 24-én Andorrában az Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára.

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: