U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Meszlényi Róbert irányításával előrébb lépnének Pécsett

2018.06.19. 16:11 | Magyarország | Írta: Nagy Norbert

Hétfőn vált hivatalossá, hogy Meszlényi Róbert lesz a PEAC-Pécs új vezetőedzője. A szakember 2+1 éves szerződést írt alá a klubbal, ahol az elmúlt évad 7. helyezésénél előrébb szeretnének lépni. A pécsi szerepvállalásáról beszélgettünk.

 

Fotó: sopronisportiskola.hu

Fotó: sopronisportiskola.hu

Öt év után tér vissza a hazai kosárlabdázás élvonalába Meszlényi Róbert, aki legutóbb 2013-ban a Soproni Sördögök férfi csapatának vezetőedzője volt. A női szakágban 2003 óta, amikor a Soproni Postást és a magyar válogatottat is irányította, nem vállalt szerepet. Az elmúlt években a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémián dolgozó szakembert így először arról kérdeztük, hogy miért döntött a visszatérés mellett.


„Családi okok miatt nem vállaltam Sopronon kívül munkát ebben az öt évben. Minden évben voltak lehetőségeim, de mindenképpen maradni akartam Sopronban és nagyon szívesen dolgoztam a Soproni Sportiskolában. Tavasszal keresett meg a Pécs vezetősége, hogy szeretnének magyar edzőt a csapat élére és rám gondoltak. Elindultak az egyeztetések és olyan lehetőséget vázoltak fel, ami nekem nagyon tetszett.” – fogalmazott lapunknak Meszlényi Róbert, aki elmondta, hogy az egyeztetések alkalmával érezte a szándékot pécsi részről az előrelépésre.


Ahogy arról a klubok közös közleménye alapján mi is beszámoltunk: hároméves együttműködési megállapodást írt alá Pécs Megyei Jogú Város, a PEAC-PÉCS csapatát üzemeltető Kosárlabda Akadémia Sport Kft. és a PINKK Pécsi 424-et irányító Mecsek-kosár Kft. vezetése. A hétfői közlemény úgy fogalmazott: „a megállapodás célja hogy újra erős, ütőképes, gazdaságilag versenyképes csapata legyen a pécsi női kosárlabdázásnak.”


„Többekkel beszéltem az egyeztetések során: Kond Árpáddal, Éles Péterrel, Rátgéber Lászlóval és Páva Zsolt Polgármester Úrral. Közben megszületett a megállapodás a PEAC és a PINKK között is. Úgy láttam, hogy olyan támogatottsága van a jövő évi csapatnak és a pécsi női kosárlabdának, hogy érdemes ezt a munkát elvállalni. Nagyon jó lehetőség nekem is, hogy visszakerüljek a körforgásba.” – összegzett a soproni szakember.

 


Hétfőn a PEAC-Pécs jövő évi kerete is kihirdetésre került. Távozik a klubtól Licskai Zsófia, Rasheed Rita, Demeter Nóra, Sellei Dalma, Sanja Mandic, Maja Vucurovic és Brie Roberson. A pécsi csapatok együttműködésének keretében Gémes-Sarok Nikolett és Ruják Nóra a PINKK Pécsi 424-től a PEAC-Pécshez kerül, míg Szücs Réka és Szücs Lilla a PEAC-tól kölcsönben a PINKK színeiben folytatja.


Maradt a PEAC tavalyi keretéből Sarah Imovbioh, Wentzel Nóra és Tenyér Zsófia. Új igazolásként pedig Simon Zsófia, Barnai Judit, a belga válogatott Julie Vanloo és a szlovák Katarina Tetemondova érkezik Pécsre. A felnőtt együttesnél mutathatja meg a tudását a junior gárdából Kovács Kitti és Jelena Radonjic.


Meszlényi Róbertnél arról is érdeklődtünk a fenti névsor ismeretében, hogy milyen karakterű együttest szeretne kialakítani. „Nagyon fontos a játékosok egysége, agresszivitása, gyorsasága. Nagyon remélem, hogy úgy sikerült összeállítani a csapatot, hogy ezt meg tudjuk valósítani. Szeretnénk minél több szurkolót kicsalni a nézőtérre. Nyilván ehhez szimpatikus, szívét odaadó lelkes játék és győzelmek kellenek, hogy minél többen kíváncsiak legyenek ránk.” – jelentette ki a PEAC-Pécs új vezetőedzője.


Beszélgetésünk végén megkerülhetetlen kérdés volt, hogy milyen eredményt érhetnek el a baranyai megyeszékhelyen az első évben. „Nehéz megállapítani. Kérdés a többi csapat erősítései, illetve az is, hogy nekünk miként sikerül a nyári építkezés. Mindenképpen előrébb szeretnénk lépni a hetedik helyről. Aztán, hogy meddig tudunk jutni az nyilván sok mindentől függ. Fontos, hogy fiatal játékosokat is építsek be a csapatba és a következő évben ők minél több lehetőséget kapjanak.” – összegzett Meszlényi Robert.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: