U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Szlovénia után, spanyolországi torna előtt az U20-as válogatott

2018.06.19. 20:19 | U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron | Írta: Nagy Norbert

A hétvégén Szlovéniában lejátszotta első mérkőzéseit a soproni Európa-bajnokságra készülő U20-as válogatott. A magyar csapat az előttünk álló hétvégén Spanyolországban szerepel rangos tornán. A két erőfelmérő között Cziczás László szövetségi kapitányt kértük rövid helyzetértékelésre.

 


A magyar csapat Szlovéniában két szép sikert ért el. Előbb 69-59-re, majd 75-51-re győzték le a magyar lányok Szlovéniát.


„Nagyon hasznos két mérkőzésen vagyunk túl. Erős ellenfélre számítottunk, a tavalyi U20-as Eb-n ők ezüstérmesek lettek. Ebből adnak jó néhány játékost a mostani Eb-re is.” – kezdte értékelését Cziczás László. „Egységesen játszottunk, szépen küzdött mindenki, aki pályára került. Úgy gondolom, hogy erővel sokkal jobban bírtuk. Magaslaton játszottunk Szlovéniában, Rogla nevű kis síparadicsomban 2000 méteren. A stábtagoknak már a lépcsőzés is nehézséget okozott. A lányok előtt le a kalappal, hogy a két meccset 100%-on pörögve játszották le, nagyon meg volt elégedve velük a szakmai stáb.” – összegzett a szövetségi kapitány.


A mérkőzések statisztikáit nézve szembetűnő, hogy a lepattanócsatát magabiztosan nyerte mindkét alkalommal válogatottunk. Erre külön is rákérdeztünk Cziczás Lászlónál: „Igen, jól dolgoztunk a palánk alatt. Kiss Virág most került hozzánk vissza a válogatottba. Nagyon fogékony, szépen szerepelt, küzdött, harcolt és sok lepattanót tudott szedni. Mind a kettő mérkőzésen a fontos lepattanó harcot fölényesen megnyertük. Ez volt az egyik kulcsa a két sikernek.” – mondta az U20-as válogatottunk szakvezetője.

 


A magyar csapat pár napot az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjában tölt, majd útra kel a küldöttség Spanyolországba. Egy szép kikötőváros Ferrol ad majd otthont a rangos erőpróbának. A négycsapatos tornán pénteken Szerbia, szombaton a házigazda Spanyolország, vasárnap pedig Hollandia lesz az ellenfél. Az eddig ismert hiányzókon túl tanulmányi kötelezettségek miatt még két kulcsjátékos nem tarthat a csapattal. Ettől függetlenül értékes visszajelzésekre számít Cziczás László.


„Eleve az idei felkészülésből Juhász Dorka nem tudja vállalni a játékot, Lelik Réka térdsérülést szenvedett tavasszal és akivel szerettük volna pótolni, Pusztai Petra, neki talpsérülése van. Ez a három játékos nincsen velünk. Ezen felül úgy megyünk a héten Spanyolországba, hogy másik két nagyon fontos csapattag Mérész Beatrix és Gereben Lívia nem fog velünk utazni tanulmányi kötelezettségek miatt. Ennek a tornának a célja az lesz, hogy azok a játékosok kapnak sok szerepet, bizonyítási lehetőséget, akik esetleg eddig egy kicsit háttérbe voltak szorulva. Megmutathatják, hogy adott esetben az Európa-bajnokságon kihez lehet nagy magabiztossággal hozzányúlni.” – jelentette ki a szövetségi kapitány. 


A nehézségek nem nyomták rá a bélyegüket a munkára. Beszélgetésünk alkalmával Cziczás László elmondta, hogy nagyon jó szellemiségű társaság jött össze az idei évre. „Méltóan képviseli azt a kosárlabda játékot a csapat, amit a szakmai stáb elvár. Megalkuvást nem tűrve, maximális tisztelet, alázat jellemzi a játékosokat. Elveszett labdát nem ismerő csapatunk van. Ezek a legfontosabb jellemzői az U20-as válogatottnak. Az utolsó leheletükig csúsznak, másznak a pályán.” – összegzett a magyar csapat szakvezetője.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: