U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Bemutatta keretét a következő szezonra a Famila Schio

2018.06.20. 16:20 | Olaszország

Egy újabb Euroliga csapat keretét véglegesítették a következő évadra. Kedden tartotta csapatbemutató sajtótájékoztatóját a Famila Schio.

 

Fotó: familabasket.it

Fotó: familabasket.it


A Famila Schio játékosmozgásai az utóbbi hetekben már jól követhetőek voltak. Az olasz átigazolási körképünkben is kiemeltük, hogy a bő keretükből nyolc játékos (Anderson, Zandalasini, Gatti, Miyem, Hruscakova, Ngondjock, Macchi, Ress) távozott. Maradt Francesca Dotto, Raffaella Masciadri, Eva Lisec és Isabelle Yacoubou. Immár pedig az új érkezők névsora is teljes. Ők Martina Crippa, Valeria Battisodo, Marcella Filippi, Martina Fassina, Olbis Futo, illetve két légiós Jackie Gemelos és Jantel Lavender.


„Íme a Famila 2.0!” – ezekkel a szavakkal vezette fel az olasz klub irányítója Paolo De Angelis a sajtótájékoztatót. „Egy új projektbe szerettünk volna kezdeni, ami sok változást hoz a jövőre nézve. Az volt a cél, hogy új impulzusokat, energiákat hozzunk a csapatba. Olyan játékosokat szerződtessünk, akik éhesek a sikerre, nyitottak az új kihívásokra.” – fogalmazott az olasz sportvezető, aki a célokkal kapcsolatban elmondta, hogy hazai környezetben minden sorozatban szeretnék megvédeni címűket. Nemzetközi porondon pedig előrébb lépnének.

 


Az olasz magot tekintve fontos bejelentés volt, hogy Raffaella Masciadri a novemberi Eb-selejtezők végéig folytatja pályafutását. Ezt követően visszavonul és már augusztusban úgy kezdi meg a felkészülést a Schio, hogy a csapatkapitányi teendőkbe Masciadri fokozatosan bevezeti Francesca Dotto-t.

 

Az új igazolások közül Martina Crippa és Valeria Battisodo Luccából teszi át a székhelyét. Crippa öt szezont töltött a lucca-i klubnál, mellyel bajnok is lett. Vele alapemberként számolnak Schio-ban. Battisodo pedig a 2015/2016-os szezonban már erősítette a Schio-t. Az olasz mag rotációs lehetőségei javulnak az érkezésével.

 

A hazai erősítések közül a rutinos Marcella Filippi-t a 3x3-as válogatottból ismerhetjük. A 186 cm magas hármas, négyes poszton bevethető játékos rutinja sokat érhet. Martina Fassina és Olbis Futo pedig korosztályos válogatottakként már a jövő pillérei lehetnek.


Isabelle Yacoubou és az egykoron kölcsönben Szekszárdon is megforduló Eva Lisec mellé még két légiós érkezik. A 30 éves, 183 cm magas Jackie Gemelos a DIKE Napoli együttesében extra szezont zárt 16.6 pont, 5.5 lepattanó és 4.2 gólpassz átlaggal. Jantel Lavender-t pedig senkinek sem kell bemutatni. A 193 cm magas, 4-es, 5-ös poszton bevethető klasszis hosszabb törökországi légióskodás után váltott. Az elmúlt évadban a Yakin Dogu Universitesi gárdájában az Euroligában 14.1 pont, 8.6 lepattanó átlaggal zárt.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: