U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Bria Hartley lehet a franciák honosítottja a Világbajnokságon

2018.06.20. 13:59 | Franciaország

A francia sportlap a l’Équipe írta meg, hogy Bria Hartley segítheti honosított játékosként a francia válogatott a szeptember végi tenerifei Világbajnokságon.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A 176 cm magas, 25 éves Hartley nem ismeretlen hazánkban sem, hiszen a 2014/2015-ös szezonban Sopronban kezdte európai karrierjét. Gyermekvállalás után egy évet kihagyott, majd az elmúlt két évadot a török Mersin gárdájánál töltötte, ahol tavaly 19.4 pontos átlaggal a török élvonal legponterősebb játékosának bizonyult.


Jacques Commères, aki a francia szövetségben a felnőtt válogatottak versenyeztetéséért felelős vezető, a l’Équipe munkatársának vázolta a jelenlegi helyzetet. „A megkeresés a játékostól magától érkezett. Nem kerestünk honosított játékost a válogatott számára, Bria nem is tartozik klasszikusan ebbe a kategóriába. Rendelkezik francia állampolgársággal és jelezte felénk, hogy szívesen lenne válogatott. Jelenleg a papírokat gyűjtjük, hogy ténylegesen igazoljuk a nemzetiségét. Az édesanyja és a nagymamája is francia állampolgár. Ő is beszél egy kicsit franciául.” – fogalmazott a sportvezető.

 


Bria Hartley U18-as és U19-es válogatott volt az Egyesült Államokban. Mindkét csapattal játszott FIBA tornán, de a felnőtt válogatottba való bekerülésre reális esélye nem mutatkozott. Az amerikai szövetség már hozzájárulását adta, hogy Hartley más nemzet felnőtt válogatottjában lépjen pályára. Jelen pillanatban a FIBA áldására várnak Franciaországban. Amennyiben ez időben megérkezik és Valérie Garnier szövetségi kapitány számít a szolgálataira, ott lehet a Világbajnokságon.


Érdekesség, hogy bár hivatalos bejelentés még nincs, de minden jel arra utal, hogy Bria Hartley a következő szezonban a Fenerbahce együttesénél szintén Valérie Garnier játékosa lesz.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: