U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Péntektől Spanyolországban szerepel tornán az U20-as válogatott

2018.06.20. 23:04 | U20-as Európa-bajnokság 2018, Sopron | Írta: Nagy Norbert

Péntektől vasárnapig Ferrol városában négycsapatos tornán lép pályára a soproni U20-as A-divíziós Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott. Az ellenfelek a házigazda Spanyolország mellett Szerbia és Hollandia lesznek.

 


A magyar U20-as válogatott június 4-én kezdte a felkészülést az Európa-bajnokságra. Csapatunk az elmúlt héten Szlovéniában játszotta első felkészülési meccseit. Két szép győzelem a mérleg a roglai síparadicsomban magaslaton lebonyolított összecsapásokon. Ahogy a visszatekintő összeállításunkban Cziczás László szövetségi kapitány lapunknak elmondta: remek mentalitással léptek pályára a magyar lányok és rendkívül elégedett volt a teljesítményükkel a szakmai stáb. Erre pedig lehet építeni a jövőben.


A spanyolországi tornára 11 fős kerettel utazik a magyar csapat. Az eddig ismert sérültek, hiányzók, Lelik Réka, Juhász Dorka és Pusztai Petra mellett az érettségiző Gereben Lívia és Mérész Beatrix sem tart a csapattal. Az elutazást megelőző utolsó edzés előtt volt alkalmunk beszélni Koronics András technikai vezetővel, aki elmondta, hogy szerencsére több sérülés a napokban nem történt. Az utazó keret minden tagja bevethető, így a torna megfelel az előzetesen tervezett céloknak. Az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok bizonyíthatnak. A magyar csapat szerdáról csütörtökre virradóra hajnali háromkor kel útra Székesfehérvárról. A repülőgép pedig hat óra magasságában indul.

 


A torna programját nézve az első mérkőzését válogatottunk pénteken 18 órától Szerbiával vívja. Riválisunk tavaly az U18-as Európa-bajnokságon Sopronban kisebb meglepetésre, de a látottak alapján teljesen megérdemelten ezüstérmet szerzett az A-divízióban. Abból a csapatukból öten tagjai a jelenlegi U20-as bő keretüknek. A szerbek is lejátszották az első felkészülési meccseiket a múlt héten, Szlovákiát verték 60-47-re és 74-48-ra.


Szombaton 20 órától a házigazda Spanyolország lesz az ellenfél. A náluk zajló munkát lapunk felületein is nagyobb terjedelemben követjük. Címlapokra került, amikor Miguel Mendez-t a Jeketyerinburggal Euroligát nyerő szakembert nevezték ki vezetőedzőnek. Szerdán délután játszották első felkészülési meccsüket, ezen 71-46-ra alulmaradtak az U23-as spanyol válogatottal szemben. A keretük a tavalyi U19-es Világbajnokságon látott együttesre épül. Egy jó szerkezetű, a jellegzetes spanyol stílusjegyeket magán hordozó csapatról van szó. Minden kritikai él nélkül azonban megállapítható, hogy ez a generációjuk valamivel kevesebb kiemelkedő egyéniséget vonultat fel, mint a korábbiak. Ettől függetlenül a soproni kontinenstornán így is éremeséllyel indulnak.


Vasárnap 18 órától Hollandia lesz az ellenfél. Ők múlt héten a szomszédban, Horvátországban vendégeskedtek. Itt két meccset vívtak, egyszer 69-58-ra alulmaradtak, majd 84-58-as sikert ünnepelhettek. A szövetségük honlapján egy hosszú összefoglalót találhatunk a horvátországi túrájukról, melyben a vezetőedzőjük elégedetten értékel. Ez a generációjuk kifejezetten versenyképes A-divíziós szinten is, Laura Westerik és Ilse Kuijt személyében pedig két kiemelkedő tehetségük van.

 

Spanyolország és Hollandia ráadásul azért is érdekes ellenfél, mert a soproni kontinenstornán a D-csoportban szerepelnek. A nyolcaddöntőben pedig erről az ágról érkezik majd rivális.


Program - Torneo Internacional U20F en Ferrol


Június 22., péntek
18:00 Magyarország – Szerbia
20:00 Spanyolország – Hollandia


Június 23., szombat
18:00 Szerbia – Hollandia
20:00 Spanyolország – Magyarország


Június 24., vasárnap
18:00 Hollandia – Magyarország
20:00 Spanyolország – Szerbia


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: