U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Sajtótájékoztató Torun-ban: Sanja Mandicot és Stefan Sviteket is bemutatták

2018.06.28. 11:58 | Lengyelország

Csütörtökön délelőtt sajtótájékoztatót tartott a lengyel élvonalban szereplő Energa Torun vezetése. Hivatalosan is bejelentették Sanja Mandic érkezését, illetve azt is, hogy Stefan Svitek lett az új vezetőedző.

 

 

A hazánkban is éveket töltő játékossal, illetve vezetőedzővel erősítő lengyel csapatnál a korábbi évekhez képest nagyobb változások lesznek. Az elmúlt két évben a negyeddöntő jelentette a végállomást a bajnokságban és a sajtótájékoztató elején a klub irányítói - a SportoweFakty beszámolója szerint - nem titkolták emiatt a csalódottságukat. Ennek eredménye, hogy megköszönték a veterán litván szakember Algirdas Paulauskas munkáját. A helyét az elmúlt szezont az áprilisi menesztéséig az Aluinvent DVTK-nál töltő, cseh szövetségi kapitányként is dolgozó Stefan Svitek veszi át. Segítője pedig a szlovén Richard Lesko lesz.

 

 

 

A játékoskeretet is felfrissítik, a sajtótájékoztatójukon több új igazolást is hivatalossá tettek. Az elmúlt két szezont a PEAC-Pécsnél töltő Sanja Mandic Lengyelországba szerződése már több portálon is megjelent. Az Energa Torun bejelentésére eddig kellett várni. A szerb válogatott irányító a PEAC húzóembere volt, a bajnoki alapszakasz 20 mérkőzésén 29.2 perc alatt 9.1 pontot, 4.9 lepattanót és 6.5 gólpasszt átlagolt. A rájátszás hat találkozóján 34.7 perc alatt 16.7 pont, 3.5 lepattanó és 6.7 gólpassz lett az átlaga. Az Európa Kupa hat csoportmérkőzése pedig 30.5 perc alatt 10.8 pont, 4.2 lepattanó, 6.2 gólpassz átlagot hozott számára pécsi színekben.


Mandic mellett négy lengyel játékos szerződését véglegesítették a következő évadra. A bajnok CCC Polkowice-től érkezik több játéklehetőség reményében Angelika Stankiewicz, illetve megszerezték a Siedlce egyik legjobbját Katarzyna Trzeciak-ot. Tőlük azt várják, hogy a később bejelentésre kerülő további légiósok mellett erősebb legyen a hazai mag hozzájárulása a csapatteljesítményhez. Mellettük hosszabbított Emilia Tłumak és Agnieszka Skobel. Az Energa Torun a következő évadban is kilép a nemzetközi porondra, az Európa Kupában indulnak.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: