U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Bemutatkozott a TFSE utazó kerete az Európai Egyetemi Játékok

2018.07.05. 17:58 | Egyetemi kosárlabda

Július 15. és 28. között a portugáliai Coimbrában kerül megrendezésre az Európai Egyetemi Játékok. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség hivatalos honlapján a minap került bemutatásra a TFSE utazó kerete.

 

 

A rangos multisport eseményen a nagypályás női kosárlabdában a TFSE képviseli hazánkat. Coimbrában rendeznek 3x3-as kosárlabda tornát is, ahol a győri Széchenyi István Egyetem és a TFSE száll versenybe. Most azonban térjünk vissza az 5-5 kosárlabdához, ahol a hazai küzdelmeket a TFSE toronymagasan uralja. Sorozatban negyedik alkalommal szerzett bajnoki címet májusban.


Az európai egyetemi versenyrendszerben is megmutathatta magát a TFSE. Három éve Koperben, tavaly pedig Miskolcon szerepeltek Egyetemi Európa-bajnokságon a lányok. Két éve Zágrábban az Európai Egyetemi Játékokon szintén a TFSE csapata képviselte a magyar színeket. Szükség is van a nemzetközi rutinra, hiszen az a tapasztalat, hogy évről évre erősödik az európai egyetemi kosárlabdázás.

 


A legnagyobb siker a tavalyi miskolci szereplés volt a TFSE számára, hiszen emlékezetes meccseket végig küzdve sikerült bronzérmet szerezni. A Portugáliába utazó gárda váza is erre az együttesre épül, de lesznek újoncok is.

 

Az MEFS felületein olvasható beharangozóban Németh Alma szintén a miskolci sikerhez nyúlt vissza: „A tavalyihoz hasonlóan idén is szeretnénk meglepetést okozni Európa legjobb egyetemi csapatainak és kiváló sportteljesítménnyel méltóképpen képviselni a Testnevelési Egyetemet. Eddig minden évben nagyon jól éreztük magunkat a játékokon, a csapatot ismerve ez idén sem lesz másképp.”


A TFSE utazó kerete: Németh Alma, Herman Alíz, Arin Agich, Varga Barbara, Miháczi Diána Szeli Dorina, Shirian Fatime, Kováts Gabriella, Karlócai Julianna, Czivinger Lilla, Fábián Sára. Vezetőedző: Magyar Bianka. Erőnléti edző: Lukasz Trzaskoma. A csapatot kísérő stáb tagjai: Dr. Sterbenz Tamás, Sándorfi Réka, Fuisz Viktória.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: