U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Jamierra Faulkner súlyos térdésrülése

2018.07.05. 08:25 | Oroszország, WNBA

Korábban az összefoglalónkban hírt adtunk arról, hogy a Chicago Sky legutóbbi, dallasi mérkőzésén a negyedik negyedben le kellett cserélni Jamierra Faulkner-t. Az 1-es, 2-es poszton bevethető játékos esetében a legrosszabb forgatókönyv érvényesült.

 

Fotó: UMMC Jekatyerinburg - basket.ugmk.com

Fotó: UMMC Jekatyerinburg - basket.ugmk.com

 

Faulkner a Twitter odalán tette közzé, hogy a jobb térdében keresztszalag-szakadást szenvedett, amivel egyidejűleg fennáll mediális és laterális meniszkusz sérülés is. Ez azt jelenti, hogy a játékosra műtét vár és az idei WNBA szezonban, illetve az egész 2018-as esztendőben már nem léphet pályára.

 

 

A WNBA-ben a Chicago Sky színeiben Faulkner pályafutása eddigi legjobb szezonját teljesítette. A 17 találkozón átlagban 21.2 percet töltött a pályán, 7.6 pont, 3.9 gólpassz és 1.4 lepattanó került ez idő alatt a neve mellé.

 

 

Az UMMC Jekatyerinburg számára is érzékeny veszteség a kiválása. A tavaszt már orosz papírokkal töltötte a sztárcsapat keretében. Az Euroligában még nem, de a bajnokságban már hazai státuszú játékosként bemutatkozhatott. Nem is nyújtott rossz teljesítményt az orosz rájátszásban.

 

A WNBA-s feladataihoz hasonló szerepben számítottak rá: 10 meccsen 19.1 perc alatt 7.3 pontot, 3.1 gólpasszt és 1,2 lepattanót átlagolt Jekatyerinburgban. A tervek szerint Faulkner lett volna az orosz válogatott honosítottja az őszi Eb-selejtezőkön és a jövő nyári Európa-bajnokságon.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: