U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Lezárult az Universiade válogatott 2018-as nyári összetartása

2018.07.06. 23:13 | Egyetemi kosárlabda | Írta: Nagy Norbert

Pénteken délelőtt lezárult az Universiade válogatott 2018-as nyári összetartása.

 


Ahogy arról korábban már hírt adtunk, az Universiade válogatott 13 fős kerettel múlt héten pénteken munkába állt. Világverseny idén nem szerepel a programban, ennek ellenére ez egy nagyon fontos időszak a csapat életében. Horváth József és Sterbenz Tamás ugyanis összeállított egy bő keretet olyan játékosokból, akik jövő nyáron számításba jöhetnek a nápolyi Universiadén való szereplést tekintve. Gyakorlatilag arra kínált lehetőséget ez az egy hét, hogy a szakvezetők felmérjék kik lehetnek bevethetőek nemzetközi szinten egy ilyen rangos eseményen.

 


Tahin Péter a válogatott technikai vezetője lapunknak elmondta: célként tűzték ki, hogy az edzésmunka mellett jó hangulat uralkodjon a csapatnál. Kapjanak élményeket, új impulzusokat a játékosok. Ennek részeként a hétfői edzések után ellátogatott a válogatott a Gyulai Memorial nemzetközi atlétikai versenyre, ahol óriási élményt jelentett testközelből látni a sztárokat. Az alábbi kép is itt készült, melyen Baji Balázzsal láthatjuk a válogatott tagjait. A keddi edzést követően pedig közös bográcsozást szerveztek.

 


A magyar válogatott két felkészülési meccset is vívott az összetartás során. A coimbra-i Európai Egyetemi Játékokra készülő TFSE együttesével mérkőztek a lányok. Az egyetemi bajnok TFSE csapatát éppen a napokban mutattuk be, hiszen kevesebb, mint két hét és kezdődik Portugáliában a legnagyobb európai egyetemi multisport esemény. Ezen intézményi csapatok versenyeznek és 2016 után ismét a TFSE  képviseli a hazánkat.


„A lányok tisztességesen, becsülettel dolgoztak. Elvégeztek minden munkát, amit kijelöltünk számukra. Köszönjük a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, hogy verseny nélkül is biztosították számunkra az edzőtábor lehetőséget! Az edzőmérkőzéseken konkrét taktikai elemeket kevésbé gyakoroltunk, arra helyeztük a hangsúlyt, hogy felmérjük a játékosokat. Remélem, hogy a TFSE-s lányok felkészülését is tudtuk segíteni az Egyetemi Játékokra. Sok sikert kívánunk nekik Portugáliában.” – értékelte az edzőtábort Horváth József szövetségi kapitány.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: