U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Spanyol győzelem Japán ellen

2018.07.06. 15:24 | Spanyolország

A Palma de Mallorcán edzőtáborozó spanyol válogatott két felkészülési meccsre Japán nemzeti csapatát látja vendégül. Az első találkozót csütörtök este rendezték, melyen 87-81-es hazai siker született.

 

Fotó: FEB.es

Fotó: FEB.es


Ünnepi pillanatokkal indult az este, hiszen Silvia Dominguez-t köszöntötték 150. válogatottsága alkalmával. Ez még az ukrajnai Eb-selejtezőre esett télen, de azóta hazai közönség előtt a spanyolok nem szerepeltek. Dominguez 2006-ban a brazíliai Világbajnokságon debütált. Lucas Mondelo a lehető legerősebb felállásban küldte pályára a csapatát. Laia Palau, Marta Xargay, Alba Torrens, Laura Nicholls és Laura Gil alkotta a kezdőt. Ez a jelenlegi japán együttes tavasz óta készül együtt és ez meg is látszódott a játékon. Kiválóan tartották a lépést, az első negyed végén mindössze 25-19-re vezetett Spanyolország. A második negyedben a 10 egységet is elérte ugyan a differencia, de ezt követően 3-4 pontra visszajöttek a japánok.

 

Fotó: FEB.es

Fotó: FEB.es

 


A 48-44-es félidőt követően a harmadik etap közepén 57-56-nál a vezetést is átvette az ázsiai gárda. A 23 pontos Marta Xargay és a 19 egységig jutó Alba Torrens extra dobásai kellettek a spanyol fordításhoz. Laura Nicholls a palánk alatti területet uralta, de 13 triplát értékesítve a japánok ezt ellensúlyozták. Ennek megfelelően a harmadik etap végén mindössze 72-69-re vezettek a hazaiak. A záró szakaszt 7-0-val indította a japán alakulat, ezt követően azonban rendezte sorait Spanyolország. Az utolsó nyolc percben mindössze 5 pontot kaptak és a telt háznyi közönség biztatása mellett végül behúzták a győzelmet.


Eredmény
Spanyolország – Japán 87-81 (25-19, 23-25, 24-25, 15-12)


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: