U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Ismét kiegyenlített meccset vívott az U17/U18-as válogatott Spanyolországban

2018.07.08. 10:38 | Utánpótlás hírek

Szombaton este második alkalommal is összemérte az erejét Spanyolországgal Logrono városában az U17/U18-as válogatott. A magyar lányok újra a péntekihez hasonló kiélezett meccset vívtak.

 


Pénteken nagy csatában 65-63-ra maradt alul a magyar csapat, melynek kerete egy helyen módosult. Horváth Fruzsina helyett ezúttal Vári Zita került a nevezett összeállításba. A meccs kezdetén a spanyolok kerültek előnybe, 10 perc után pedig 25-20-ra mentek. A második szakaszban sem változott a játék képe. Kiegyenlített mérkőzésen pár ponttal a házigazda járt előrébb. A félidőben 39-37-es eredményt regisztrálhattunk.


A harmadik negyedben válogatottunk került fölénybe. Egy 7-0-s futás végén már 53-45-ös előnyre tettünk szert. A folytatásban a 10 egységet is elérte a differencia. Az utolsó 10 percnek válogatottunk 59-54-es vezetéséről futottunk neki. A záró szakasz elején felzárkóztak a spanyolok és innentől egylabdás végjáték kerekedett. Ebből a spanyolok jöttek ki győztesen.

 


Lapunknak Tiszay László, a válogatott technikai vezetője elmondta: július 10-én és 11-én Székesfehérváron folytatódik az edzőtábor, majd július 12-én útra kelünk Olaszországba, Porto San Giorgio városába, ahol egy nemzetközi tornán veszünk részt.


Eredmény
Spanyolország – Magyarország 77-76 (25-20, 14-17, 15-22, 23-17)


Nyilatkozat:
Völgyi Péter vezetőedző: "Sikerült felkészülnünk a spanyolok letámadásaiból, így ez kevesebb problémát okozott, mint az első mérkőzésen. Védekezésben most stabilabbak voltunk. A végjátékban kétszer is támadólepattanót ajándékoztunk a hazaiaknak, így ők örülhettek a meccs végén. Hasznos két mérkőzést játszottunk a spanyol válogatottal, látjuk, hogy a következő időszakban mikben kell még fejlődnünk."


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: