Világbajnokság 2018

Megnyerte a lettek elleni csoportrangadót az U20-as válogatottunk

A magyar válogatott a soproni U20-as A-divíziós Európa-bajnokság második játéknapján 66-51-re legyőzte Lettországot. A C-csoport rangadója küzdelmes csatát hozott, ahol a negyedik negyedben Studer Ágnes kiválása sem zökkentette ki a hajrát fizikálisan egyértelműen jobban bíró magyar csapatot. Folytatás hétfőn 18 órától Lengyelország ellen.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Előzetesen a lettek elleni csatát tekinthettük a legnehezebb erőpróbának a csoportkörben. A várakozásoknak megfelelő kemény meccs kerekedett. A találkozó elején 9-4-es előnyre tettünk szert, de riválisunk gyorsan felzárkózott. Az első szakasz végén 15-15 állt az eredményjelzőn. A második szakasz elején 19-17-nél a vezetést is átvették a lettek. Egyik csapat sem célzott igazán pontosan az első 12-13 percben, de valamivel jobban szedte ekkor a lepattanókat ellenfelünk. A magyar csapat a védekezésén keményítve a második etap középső szakaszában ragadta magához az irányítást. Egy 10-0-s széria végén 27-19-re fordítottunk. A félidőben pedig 31-24-re mentünk. Ekkor Gereben Lívia már 9 pontnál és 8 lepattanónál tartott. Csapatszinten átvettük a vezetést lepattanókban. Emellett kiemelendő, hogy mindössze 5 eladott labdánk volt, melyre jutott 5 szerzett labda és 6 gólpassz.

 


A harmadik szakaszt Gereben és Strautmane triplaváltása vezette fel. Ezt követően azonban egy ideges, kapkodós mederbe került az összecsapás. A lettek egészen 3 pontra felzárkóztak. Szerencsére 41-38-nál közelebb nem kerültek. A játékrész utolsó percében időrendben haladva Czukor Dalma két büntetője, Jáhni Zsófia ziccere és zárásként Studer Ágnes bravúros triplája 48-39-re módosította az eredményt. A záró szakasz elején 10 pont fölé nőtt az előnyűnk, de Studer Ágnest elveszítette a magyar csapat. Egy rossz ütemű esés eredményeként a fejét ütötte be csúnyán irányítónk. Már nem is térhetett vissza. Ezúton is jobbulást kívánunk!

 

A társak tartását dicséri, hogy a magyar csapatot nem zökkentette ki Studer kiválása. Ekkor 54-41 állt az eredményjelzőn és stabilan tudtuk tartani a vezetést. Sőt, növelte is azt a nagy szívvel játszó magyar együttes. A legnagyobb differenciát 62-44-nél rögzíthettük. Fizikálisan és fejben is sokkal jobban bírta a letteknél az utolsó negyedet válogatottunk. Gondolva a következő nagy feladatokra a hajrába érkezve mindkét szakmai stáb lehetőséget adott az addig kevesebbet játszóknak is. Végül 66-51-es győzelmet arattunk, mely során Gereben Lívia 20 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát ért el.

 

Folytatás hétfőn 18 órától Lengyelország ellen.

 

Eredmény

Lettország - Magyarország 51-66 (15-15, 9-16, 15-17, 12-18)

 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: