U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Ausztria nyerte az U16-os C-divíziót

2018.07.09. 10:34 | Utánpótlás hírek

Vasárnap este egy újabb európai FIBA torna zárult le. Moldova fővárosa Chisinau adott otthont a leány U16-os C-divíziós Európa-bajnokság küzdelmeinek, melyet a szomszédos Ausztria válogatottja nyert meg.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Nyolc csapat részvételével rendezték az U16-os leány C-divíziós Európa-bajnokságot. A chisinau-i tornán két négyes csoportban kezdték meg a küzdelmeket a csapatok. A későbbi két döntős, Ausztria és Skócia összességében kiemelkedett a mezőnyből. Az osztrákok az A-csoportban Máltát, Grúziát és Monacót is nagy különbséggel verték. A skótoknak annyival nehezebb dolguk volt, hogy ők a házigazdával egy csoportba kerültek. Ott egy szorosabb meccsen 57-53-ra verték Moldovát, mellettük Wales és Gibraltár nem okozott gondot nekik.

 


Az elődöntőben Ausztria a házigazda Moldovát 82-37-re ütötte ki. A másik ágon a skótok 63-57-re verték Grúziát. Összejött az erőviszonyok alapján az előzetesen várt döntő. A fináléban az osztrákok 69-48-ra múlták felül Skóciát. A 24-12-es harmadik negyedben hagyták állva riválisukat és magabiztosan hódították el a trófeát. A torna MVP-je Sarah Pia Winkler lett, aki 12.8 pontot, 5.6 lepattanót, 4 gólpasszt és 3.8 szerzett labdát átlagolt. Mellette az All-Star ötöst Sophie Loughran (Skócia), Nino Gadelia (Grúzia), Hermance Marti (Monaco) és Sasha Lecuyer (Málta) alkotta.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: