U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Elnöki fogadáson vett részt a szerb válogatott

2018.07.09. 16:50 | Európa

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a hétvégén lezárult a szerb válogatott kéthetes zlatibori összetartása. A csapat rövid belgrádi tartózkodás után útra kel Kínába, ahol a házigazda mellett Ausztráliával és Argentínával vív felkészülési meccseket. Hétfőn azonban egy elnöki fogadásra volt hivatalos a küldöttség.

 

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs


Nyár elején mi is nagy terjedelemben írtunk arról, hogy Marina Maljkovic a szerb válogatott szövetségi kapitánya klubszinten Sanghajban fog dolgozni. Új csapata ez elkövetkezendő hetekben Belgrádban edzőtáborozik. A helyzet különlegessége, hogy éppen ezért nem is tart az edzőnő a szerb válogatottal a kínai túrára. A Belgrádba érkező sanghaji küldöttséget maximális figyelemmel fogadta a Szerb Kosárlabda Szövetség. Egy komoly gesztuszt gyakorolva úgy szervezték le a válogatott látogatását Aleksandar Vucic államfőnél, hogy azon a sanghaji csapat is ott lehessen.

 

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs


Az elnöki látogatás célja a jövő évi szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokság felvezetéséhez kapcsolódott. A Sopron Basket játékosa Jelena Milovanovic, aki egyben a szerb válogatott csapatkapitánya, ezért adott át egy 19-es számú mezt Aleksandar Vucic államfőnek. Szerbia első embere rövid beszédében méltatta a női sport fejlesztésének fontosságát. Erre is szeretnék felhasználni a hazai rendezésű kontinenstornát. Ezt követően pedig az elvárásait sem titkolta Vucic, aki hangsúlyozta: érmet szeretnének nyerni hazai közönség előtt és ehhez minden létező támogatást, segítséget megad majd.

 

 

Marina Maljkovic hasonlóan rövid és udvarias összefoglalót adott arról, hogy új csapat építésébe kezdett. Tervei szerint ezt ugyanazon értékek mellett teszi meg, amik korábban is jellemezték. Megköszönte a támogatást és azt is, hogy új klubcsapatát is ilyen rangos fogadásban részesítették.

 

Ahogy arról már beszámoltunk Maljkovic mellett Sonja Petrovic és Jelena Milovanovic nem tart majd a csapattal a távol-keleti túrára.

 

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: