U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kéthetes edzőtábor után, kínai túra előtt a szerb válogatott

2018.07.09. 12:38 | Európa

A hétvégén lezárult a szerb válogatott kéthetes összetartása Zlatibor városában. A csapat hamarosan útra kel Kínába, ahol a házigazda mellett Ausztráliával és Argentínával vív körmérkőzéseket különböző helyszíneken.

 

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs


A Szerb Kosárlabda Szövetség hivatalos honlapján Marina Maljkovic szövetségi kapitány értékelte a kéthetes közös munkát, melyen Jelena Milovanović, Sonja Petrović, Nevena Jovanović, Saąa Čađo, Aleksandra Crvendakić, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Sanja Mandić, Maja ©korić, Ivana Brajković, Aleksandra Stanaćev, Jovana Popović, Tijana Cukić, Aleksandra Račić és Ana Radović összeállításban dolgozott a csapat.


„A cél az volt, hogy az új játékosokat beépítsünk a rendszerbe, formába hozzuk őket és építsük a kémiát. Elégedett vagyok a játékosaim munkájával és hozzáállásával. Most rajtuk a sor, hogy megmutassák mit tudnak a kínai tornán.” – kezdte értékelését az edzőnő. A szerb válogatott Sonja Petrovic és Jelena Milovanovic, illetve Marina Maljkovic nélkül kel útra Kínába. Ahogy arról hírt adtunk, a csapat hétfőn elnöki fogadáson vett részt Aleksandar Vucic államfőnél. Az elutazás előtt pedig még a Belgrádban edzőtáborozó sanghaji együttessel játszik két zártkapus meccset a 2015-ös Európa-bajnok.


„A kínai torna meg fogja mutatni, hogy min kell dolgoznunk a következő egy évben. Ez egy új válogatott. Nincsen varázspálcám és nem fogok üres ígéreteket tenni. Munka, elszántság, küzdőszellem, büszkeség – ezekre építettünk és ezek hozták el azt a két érmet. Most újra az elejéről kezdtük az építkezést.” – hangsúlyozta Maljkovic a többször is hangoztatott gondolatait, hogy nem szabad a korábbi sikerekből kiindulni.

 


Szerbia 2019-ben Lettországgal közösen rendezi a női kosárlabda Európa-bajnokságot. Ez azt jelenti, hogy mivel a szerbek nem kvalifikálták magukat a szeptemberi Világbajnokságra, így a kontinenstornáig tétmeccseket nem vívnak. „Ez a hátralévő év nagyon gyorsan el fog menni. Nincs sok alkalmunk a közös munkára és meccseket játszani. Minden lehetőséget ki kell használni, hogy gyakorolhassunk, megtaláltjuk a győztes formát és azt a 12 játékost, akikre számíthatunk az Európa-bajnokságon.” – jelentette ki Maljkovic, majd a hosszabb nyilatkozatát az alábbi gondolatokkal zárta:


„Mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy hogy ez egy új generáció, nem az a csapat, amelyik érmeket nyert. A hazai bajnokságban nincs minőség, mindenki külföldön játszik. Amikor 2011-ben munkába álltam, a csapat magja egy klubra épült. Most nincs mód hasonló építkezésre. Még azt sem tudom, hogy novemberben fogunk-e találkozni.” - összegzett az edzőnő.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: