U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Munkába állt az U16-os válogatott

2018.07.09. 18:45 | Utánpótlás hírek | Írta: Nagy Norbert

Megkezdte a felkészülést a magyar U16-os válogatott az augusztus második felében Litvániában, egészen pontosan Kaunasban megrendezésre kerülő korosztályos Európa-bajnokságra.

 


A magyar válogatott tagjai vasárnap este találkoztak az MKOSZ székesfehérvári Edzőközpontjában. Hétfőn már két edzés szerepelt a programban. A csapat az augusztus 17. és 25. között a litvániai Kaunasban lebonyolításra kerülő U16-os Európa-bajnokságra készül. A munkát 18 fős bő kerettel kezdte meg a szakmai stáb - tájékoztatta a lapunkat Sándor Ádám technikai vezető.


Jelenleg Székesfehérváron Boros Júlia, Csernik Zita, Dénes Anna, Ehmann Dalma, Galántai Alma, Habling Lara, Kababik Bianka, Kéita Aya Júlia, Kuncz Petra, Madár Eszter, Miklós Melinda, Mudra Viola, Ocsenás Flóra, Rakita Lili, Szerencsés Tamara, Tamás Jázmin, Vég-Dudás Anna és Vincze Nikolett dolgozik. Az együtteshez pedig majd az U17-es Világbajnokságot követően Dombai Réka csatlakozik még.

 


Érdemes röviden összefoglalni az U16-os válogatottunk következő heteinek prograját. A magyar csapat jövő héten csütörtökig Székesfehérváron edzőtáborozik. Ezt követően július 20. és 22. között a franciaországi Mulhouse városában egy nemzetközi torna szerepel a programban. Ekkor a házigazda mellett Németország és Oroszország lesz a rivális.


Hazaérkezést követően másfél hetet ismét itthon tölt a válogatott. Augusztus 3. és 5. között pedig Törökországba utazik csapatunk egy újabb rangos tornára. Ekkor a hazaiak mellett Szlovákia és Dánia lesznek az ellenfelek. Közvetlenül az Európa-bajnokság előtti hétvégén pedig Székesfehérváron Szerbiát látjuk vendégül két mérkőzés erejéig.


A magyar válogatott a kaunasi kontinenstornán a C-csoportba került, ahol sorrendben Olaszország, Horvátország és Lengyelország ellen lépnek pályára a lányok. Mint ismeretes a 2017-es esztendőben az U16-os leány válogatott a korosztályos Európa-bajnokságon Franciaországban a döntőig menetelt. Azt megelőzően pedig ugyanabban az összeállításban a győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) is ezüstérmes lett az együttes, melyet „Év Utánpótláscsapata” elismeréssel is jutalmaztak februárban.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: