U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Veretlenül nyerte csoportját a magyar válogatott Sopronban

A magyar válogatott újabb remek győzelmet aratott a Sopronban zajló U20-as A-divíziós Európa-bajnokságon. A C-csoport záró mérkőzésén a magyar lányok 56-36-ra verték Lengyelországot és ezzel a négyes élén végeztek. A szerdai nyolcaddöntőben az ellenfél Belgium lesz.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

Az első két mérkőzését remek játékkal megnyerő magyar válogatott Lengyelország ellen zárta a csoportkört. A hétfői mérkőzés tétje a négyes első helye volt. Ott lehetett a kezdőben a lettek ellen a fejét csúnyán beütő Studer Ágnes, de Kányási Veronika játékára nem számíthatott a szakmai stáb. Kiegyenlített negyeddel indult a találkozó. Az első 10 percben fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a csapatok. 10 perc után 16-14-re mentünk. Elsősorban a faultok okozhattak fejfájást, mivel Török Ágnes begyűjtötte a harmadik hibáját is. A második etap elején sikerült lépéselőnybe kerülni szívósan küzdő riválisunkkal szemben. A magyar lányok 8-2-es sorozattal indították ezt a szakaszt. Ismét a faultok kerültek előtérbe, miután másik centerünkre Kiss Virágra is ráfújták a harmadik hibát. Emiatt szerkezetet is kellett várni rövid időre. A ponterősen kezdő Czukor Dalma mellett Gereben Lívia felelt a pontokért az első félidőben: ketten együtt 20 egységig jutottak ekkor. Jó ütemű támadásokkal sikerült zavarba hozni a lengyeleket, így végül a szünetben 31-22-es állást rögzíthettünk.

 


A harmadik negyedben már egyértelműen kijött a magyar csapat fölénye. Kiválóan védekeztünk és támadásban jöttek extrák. Két tripla is utat talált a gyűrűbe ebben a szakaszban. Amikor Studer hármasa behullott, éppen a játékrész közepén jártunk és már 43-25-ös előnnyel gazdálkodhatott válogatottunk. A folytatásban a 20 egységet is átlépte a differencia. Az utolsó 10 percnek 49-27-ről vágtak neki a csapatok. Itt már nem volt kérdés a győztes kiléte. Igyekezett a szakmai stáb bő rotációt alkalmazni. Gereben Líviát leszámítva 25 percnél többet senkinek sem kellett a pályán töltenie. Az összecsapás magabiztos magyar vezetés mellett pontszegényebb szakasszal zárult. Válogatottunk végül 56-36-os győzelmet aratott és ezzel az élen zárt a C-csoportban. A szerdai nyolcaddöntőben a D-csoport negyedik helyezettje Belgium lesz az ellenfél.

 

Eredmény

Magyarország - Lengyelország 56-36 (16-14, 15-8, 18-5, 7-9)

 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: