U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Lesz U23-as Világbajnokság a 3x3-as szakágban

2018.07.10. 17:33 | Utánpótlás hírek

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a FIBA megkezdte a 3x3-as szakágban egy U23-as Világbajnokság előkészítését. A napokban hivatalossá vált, hogy már idén sor kerül egy ilyen rendezvényre és azon a magyar válogatottnak is szurkolhatunk.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 

A 3x3-as U23-as Világbajnokságot október 3. és 7. között rendezik a kínai Xi'an vagy magyar átírással Hszian városában. Ez Senhszi tartomány 12 millió lakosú székhelye. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) tájékoztatása alapján a korosztályos Világranglista állása szerint a magyar U23-as 3x3-as válogatott is részt vehet az eseményen.

 

Mint ismeretes a 3x3-as szakágban tavaly indult az U23-as korcsoport számára Nemzetek Ligája, mely sorozat idén is folytatódott. Azért van nagy szükség az U18-as és a felnőtt események közé még egy lépcsőfok beiktatására, mivel a szakágban jól teljesítő fiatalok között óriási lemorzsolódás tapasztalható az elmúlt években. Azok ugyanis, akik az U18-ból kiöregedtek még nem tudnak rögtön fellépni a felnőttek közé és a versenyrendszerben nem szerepelt eddig az átvezetésükre lehetőség. Nagypályán ezt a feladatot az U20-as kontinenstornák és az U19-es Világbajnokság részben megoldja, de 3x3-ban eddig itt hiányzott egy állomás.

 

 

A 3x3-as U23-as válogatottunk a 2018-as Nemzetek Ligájában június első hétvégéjén a franciaországi Voiron városában kezdte meg a szereplését. Ezen a két tornán Böröndy Vivien, Pogány Vivien, Révész Boróka, Radócz Fanni összeállításban szerepelt nemzeti csapatunk. A harmadik és a negyedik állomásra hamarosan sor kerül, egészen pontosan július 20-án, illetve 21-én Prágában találkozik a mezőny. A záró forduló két erőpróbáját pedig szeptember 1-én és 2-án Debrecenben rendezik.

 

A FIBA Play3x3 felületén már elérhető az U23-as Világbajnokság hivatalos eseménye.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: