U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Nemzetközi kitekintő a soproni nyolcaddöntőkre

Szerdán a nyolcaddöntőkkel folytatódik Sopronban az U20-as A-divíziós Európa-bajnokság. A Magyarország – Belgium mérkőzéshez részletes beharangozót már közöltünk, most tekintsünk ki a többi párharcra.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Az élcsapatok közül a címvédő Spanyolországra nem vár nehéz mérkőzés, hiszen az alapcsoportunkból megismert Horvátországgal mérkőznek. Az eddig látottak alapján nagy tudáskülönbség mutatkozik a felek között. A csoportgyőztesek közül Oroszország is hasonlóan nagy favorit Svédország ellen. Az olaszoknak viszont lehetnek nehéz perceik. Hiába nyerték meg óriási bravúrral a B-csoportot, ahol még Franciaországot is legyőzték, nehéz ágra kerültek. Szlovénia lett ugyanis a negyedik az „A” jelű négyes körbeverésében. A tavalyi ezüstérmes gárda Zala Friskovec és Aleksandra Kroselj vezetésével komoly játékerőt képvisel. Kár, hogy a két csapatból az egyik biztosan nem játszhat az 1-8. helyért.

 


A további párosításokat figyelve, érdemes kiemelni a Franciaország – Németország találkozót. A németek ugyan két vereséggel és egy győzelemmel zárták a csoportkört. Ugyanakkor az egyetlen sikerüket a szlovénok ellen érték el, ráadásul az oroszokat (67-72) és a szerbeket (64-71) is megszorongatták. Egy meccsen bárkire veszélyesek lehetnek. Ez még akkor is igaz, ha a francia csapat szerkezetben, rotációs lehetőségekben erősebbnek tűnik.


Esélyeként várja a nyolcaddöntőt Szerbia. Szlovákia ugyan Svédországot nagy csatában legyőzte, de a jó benyomást keltő szerb csapatnak innen illene továbblépnie a nyolc közé. A továbbjutó egyébként éppen a magyar-belga párharc győztesével találkozik. A lettek is esélyesek a hollandok ellen. Bár a hollandokra szintén igaz az, ami a németekre. Kevés extraklasszissal, de jól szervezett csapatjátékkal akár meglepetést is okozhatnak. A csoportkörben két győzelmet szerző portugáloknak a mieink négyesében látott lengyelek nem okozhatnak gondot.


A szerdai program:

 

13:00 Lettország - Hollandia
13:30 Portugália - Lengyelország
15:15 Oroszország - Svédország
15:45 Olaszország - Szlovénia
17:30 Franciaország - Németország
18:00 Magyarország - Belgium
19:45 Spanyolország - Horvátország
20:15 Szerbia - Szlovákia


Ágrajz

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: