U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Nirra Fields Lengyelországba, Stefan Svitek csapatához igazolt

2018.07.10. 15:38 | Lengyelország

Hivatalossá vált, hogy az elmúlt évadot Győrben töltő kanadai válogatott Nirra Fields Lengyelországban az Energa Torun játékosa lesz a következő évadban.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Nirra Fields az elmúlt nyáron az Amerika-bajnokság legértékesebb játékosaként (MVP) érkezett Győrbe. A magyar bajnokságban és kupában bronzérmet szerző csapatnál jó statisztikai mutatói voltak. Az alapszakasz 20 meccsén 25.7 perc alatt 15.3 pont, 5 lepattanó és 3 gólpassz került a neve mellé. A bajnoki rájátszás hat találkozóján pedig 29.8 perc alatt 12.8 pontot, 4.2 lepattanót és 3.2 gólpasszt átlagolt. Fields az Európa Kupában töltötte a legtöbb időt a pályán: 31.6 perc alatt 17.6 pontot, 6.4 lepattanót és 3.3 gólpasszt jegyzett a nyolc összecsapáson.

 


Egy megerősődö Energa Torun lesz Nirra Fields következő csapata. A klub június végén tartott sajtótájékoztatójáról lapunkban is nagy terjedelemben hírt adtunk. Jelentős magyar kötődés jellemzi majd a lengyel együttest. Az Energa Torun vezetőedzője az egykori szövetségi kapitányunk Stefan Svitek lesz, aki áprilisi menesztéséig az Aluinvent DVTK vezetőedzője volt. Itt folytatja pályafutását az elmúlt két szezont a PEAC-Pécsnél töltő szerb válogatott Sanja Mandic is.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: