U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Bemutatta új igazolásait az UMMC Jekatyerinburg

2018.07.11. 16:51 | Oroszország

Az Euroliga címvédő UMMC Jekatyerinburg három új igazolást mutatott be. Hivatalossá vált Angel McCoughtry érkezése. Mellette Courtney Vandersloot és Jonquel Jones szerepel az orosz sztárcsapat új szerzeményei között.


Angel McCoughtry szerződtetése már a nyár elején napvilágot látott különböző felületeken, de a hivatalos megerősítés eddig váratott magára. McCoughtry-t a nagy hazai rivális Dinamo Kurszktól szerezték meg, ahol az elmúlt évadban az Euroligában 25.7 perc alatt 14.1 pont, 5 lepattanó és 3.3 gólpassz volt az átlaga.

 


Courtney Vandersloot az elmúlt két szezonban az azóta megszűnő török Yakin Dogu Universitesi alakulatában szerepelt, ahol klasszis teljesítményt nyújtott. Az elmúlt Euroliga évadban 32.2 perc alatt 12.5 pontot, 9 gólpasszt és 5.1 lepattanót jegyzett meccsenként. Magyar papírjainak köszönhetően Vandersloot nem terheli a Jekatyerinburg nem európai státuszú játékosokból álló kontingensét.


A bahamai származású Jonquel Jones extra választásnak tűnik és már egyértelműen a jövő csapatának embere. A 2016-os WNBA Draft első körének hatodik választásaként szerezte meg a Connecticut Sun a 198 cm magas centert. Azóta a csapat sikereinek oszlopos tagja. Tavaly a WNBA legtöbbet fejlődött játékosának is megválasztották, miközben a nevéhez fűződött a legtöbb dupla-dupla. Szám szerint 20-at ért el, a szezon átlaga pedig 15.4 pont és 11.9 lepattanó lett. Bár több klub csábította, de az első két évében nem Európát választotta. Előbb Dél-Koreában, majd Kínában légióskodott.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: