U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Negyeddöntős a magyar válogatott az U20-as Európa-bajnokságon

Bejutott a legjobb nyolc közé a Sopronban zajló U20-as A-divíziós Európa-bajnokságon a magyar válogatott. A szerdai nyolcaddöntőben a magyar lányok végig vezetve 66-48-ra győzték le Belgiumot.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A jelenlegi lebonyolításban a nyolcaddöntők napja az egyik legfontosabb az utánpótlás kontinenstornákon, hiszen ekkor válik ketté a mezőny. Eldől, hogy mely csapatok küzdenek az 1-8. helyért és melyek a 9-16. pozícióért, azaz a kiesés elkerüléséért. A veretlen magyar válogatottra az első három meccsét elveszítő Belgium várt ellenfélként. A nagy tét egyáltalán nem érződött a játékon. Gereben Lívia 5 pontja vezette fel a meccset. Három perc alatt 9-2-re léptünk és 15-5-nél már belga időkérés miatt állt a játék. Török Ágnes remekelt az első szakaszban, aki 10 perc alatt 8 pontot és 3 lepattanót jegyzett. A 23-10-ről induló második negyed első találatát még egy belga tripla jelentette. Erre azonban 11-0-val válaszolt a magyar csapat, amivel 34-13-ra módosult az állás. Ez a futás gyakorlatilag el is döntötte a győztes kilétét. A félidőben 37-19-re mentünk.

 


A félidei statisztikai szépen kirajzolta válogatottunk fölényét. A lepattanócsatát 29-21-re nyertünk, 14 védő és 13 támadó-lepattanó mellett. Született 11 pontunk második esélyből. A 10 gólpasszunkra és a 11 szerzett labdánkra pedig mindössze 6 eladott labda jutott. A csapatmunkát dícséri, hogy már nyolc pontszerzőt rögzíthettünk. A harmadik negyedre valamivel kiegyenlítettebbé vált a játék képe. A magyar továbbjutás nem forgott veszélyben, de a belgák is könnyebben kerültek helyzetbe. Árulkodó adat, hogy riválisunk az első félidőben mindössze 6 mezőnykosarat szerzett, a harmadik negyedben pedig 10 perc alatt 7-et. Már ebben a periódusban mindenki pályára lépett. Az eddig kevesebb lehetőséget kapók pedig nagy kedvvel, motiváltan szálltak be a meccsbe. Ennek köszönhetően 19-15-re ezt a szakaszt is megnyertük. Az utolsó 10 percben stabilan őrizte előnyét válogatottunk. A kulcsemberek bőven kaptak pihenőt a további nagy feladatok előtt. A 66-48-as győzelem alkalmával a 17 pontos Czukor Dalma lett a legeredményesebb. Válogatottunk ellenfele a csütörtöki negyeddöntőben Szerbia lesz.

 

Eredmény

Magyarország - Belgium 66-48 (23-10, 14-9, 19-15, 10-14)

 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: