U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Nemzetközi kitekintés a soproni negyeddöntőkre

Csütörtökön immár a negyeddöntőkkel folytatódik a soproni U20-as A-divíziós Európa-bajnokság. A 18 órától megrendezésre kerülő Magyarország – Szerbia párharcot részletesen felvezettük, most tekintsünk ki röviden a többi párosításra.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


13 óra 30 perctől rendezik a meglepetés válogatottak negyeddöntőjét. A svédek az oroszokat, míg a hollandok a letteket búcsúztatták. Mindkét csapat túlzás nélkül élete lehetősége előtt áll, hogy elődöntőt vívjon egy rangos tornán. Nagy kérdés, hogy ilyen előzmények után melyik oldalon maradt több erő. A svédeknél az extázisban játszó Cajsa Uhrstrom és Klara Lundquist extra egyéni teljesítménye alapozta meg a nem várt sikert, míg a hollandok csapatként bizonyultak jobbnak az oroszoknál. Két sok tekintetben nagyon eltérő stílusú gárda várhatóan magas hőfokú, kemény csatájára számíthatunk.


15 óra 45 perctől jön az európai női kosárlabdázás klasszikusának újabb felvonása. A Franciaország – Spanyolország csata akkor is pikáns, ha az egyik vagy a másik oldalra előzetesen nagyobb fölény mutatkozik. Idén a spanyolok erősebbnek tűnnek az eddigi soproni teljesítményük alapján. Kiváló szerkezetű csapatot hoztak, melynek még nem volt nehéz meccse. Minden találkozójukon mély rotációval játszva, stílusukat, akaratukat maximálisan érvényre juttatva meneteltek.

 

A franciáknak eközben akadtak bőven szenvedősebb fellépéseik. Az olaszok ellen dekoncentráltan játszva nagyon elrontották a végjátékot (ez egyébként nem jellemző a nagy tornákon versenyző csapataikra), míg a németek ellen rengeteget hibáztak. Ha nincs Tima Pouye extrája, most könnyen lehet, hogy a 9-16. helyért lépnek pályára. Ettől függetlenül szervezett védekezésre építve zavarba hozhatják a spanyolokat, akiknek ráadásul új élmény lehetne egy szoros végjáték. Nagy kérdés, hogy azt miként reagálnák le.

 


20 óra 15 perctől Olaszország és Portugália összecsapása zárja a negyeddöntők sorát. Az olaszok a torna eddigi kellemes meglepetései. Kiválóan szervezett játékot mutató, jól rotálható, sokoldalú együttest szerepeltetnek. Nem véletlenül fűznek már évek óta nagy reményeket Martina Fassina, Lorela Cubaj és Olbis Futo Andre hármasához. Hasonló generációként tekintenek rájuk, mint a hazai szakma a most versenyző magyar együttes vázára.

 

Egyértelműen esélyesek a hazánkban dolgozó Sandro Orlando tanítványai Portugália ellen. Ez még akkor is igaz, ha a portugálok ezen generációja szintén évek óta versenyképes az európai elittel. Nem szabad elfelejteni, hogy alapcsapatukból többen U16-os Eb-döntőt vívtak 2015-ben vagy éppen jártak U17-es Világbajnokságon. A Rodrigues, Jordao, Santos hármas sok örömet okozhat még a portugál szurkolóknak. Most ugyanakkor a négy közé jutásuk bravúr lenne.


A csütörtöki program


Negyeddöntők
13:30 Svédország - Hollandia
15:45 Franciaország - Spanyolország
18:00 Szerbia - Magyarország
20:15 Olaszország - Portugália


9-16. helyért
13:00 Oroszország - Lettország
15:15 Szlovénia - Lengyelország
17:30 Németország - Horvátország
19:45 Szlovákia - Belgium


Ágrajz

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: