U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Olaszországban szerepel nemzetközi tornán az U17/U18-as válogatott

2018.07.11. 23:53 | Utánpótlás hírek | Írta: Nagy Norbert

Javában zajlik a magyar válogatott felkészülése a minszki U17-es Világbajnokságra, illetve az udine-i U18-as Európa-bajnokságra. Ennek újabb állomásaként péntektől vasárnapig Olaszországban négycsapatos tornán vesz részt az U17/U18-as együttesünk.

 


A magyar lányok a felkészülés negyedik hetében járnak. Az elmúlt hétvégi spanyolországi túra után kedd óta dolgozik újra közösen a keret. Az MKOSZ székesfehérvári Edzőközpontjában készült kedden és szerdán válogatottunk. Csütörtökön pedig már ismét útra kelnek a lányok. Az olaszországi Porto San Giorgio városában ugyanis rangos négycsapatos torna vár a mieinkre.


Ami az eddigi mérkőzéseket illeti: két találkozó erejéig Szlovákiát fogadtuk Székesfehérváron, ezeket az összecsapásokat pedig a bevezetőben már kiemelt spanyolországi vendégszereplés követte. Nagyon értékes erőfelmérőt tudhat maga mögött válogatottunk. Mivel csoportellenfelek leszünk Minszkben a spanyolokkal, vélhetően egyik csapat sem mutatta meg a teljes repertoárját. Ettől függetlenül egy szervezetten védekező, képzett riválissal játszottak szoros meccseket a mieink. Fontos, hogy ezt a spanyol stílust minél többször megtapasztaljuk, ráadásul egylabdás végjátékok gyakorlására is adódott lehetőség. A megszerzett tapasztalatokat lehet kamatoztatni a jövőben.


Az U17-es Világbajnokságot megelőző utolsó hétvégén egy hasonlóan értékesnek ígérkező erőpróba szerepel a programban. A magyar válogatott 16 fős bő kerettel ugyanis az olaszországi Porto San Giorgio-ba utazik csütörtökön. Itt a házigazda olaszok mellett Franciaország és ismét Spanyolország válogatottja lesz a rivális. Kivétel nélkül minőségi csapatok, melyek szintén közel egy hónapja készülnek a korosztályos VB-re. A mieinkhez hasonlóan már a torna előtti finomhangolásokat végzik. Abból a szempontból is lehet majd figyelni a találkozókat, hogy a spanyolok csoportellenfelek lesznek, míg az olaszok vagy a franciák akár a negyeddöntőben lehetnek riválisok. Amennyiben természetesen úgy alakulnak az eredmények.

 


Tiszay László, a magyar válogatott technikai vezetője lapunknak elmondta: a 16 fős utazó keretet Angyal Barbara, Biczó Laura, Boros Berta, Budácsik Dorottya, Dombai Réka, Horváth Fruzsina, Kiss Angelika, Kovács Georgina, Mányoky Réka, Révész Boróka, Szirony Dorina, Tóth Franka, Tóth Orsolya, Varga Alíz, Vári Zita és Wentzel Nóra alkotja. A lányokra három edzés és három mérkőzés vár a következő napokban az olaszországi helyszínen. Pénteken délelőttre kapott a szervezőktől edzés időpontot a magyar csapat, mely alkalmat 18 órától már a Franciaország elleni találkozó követi.


Szombaton hasonló a program: délelőtt edzés, majd este egy újabb összecsapás következik. Ekkor Spanyolország lesz a rivális. Vasárnap 11 órától edzenek a lányok, akik ezt követően a késő esti meccset vívják. A házigazda Olaszországgal ugyanis 20 óra 30 perctől mérkőznek a mieink. A tornát követően hétfőn délután érkezik haza a küldöttség. A keddi pihenőnapot követően szerdán délelőtt találkozik ismét a válogatott. Csütörtökön pedig már útra kel a csapat a minszki Világbajnokságra – foglalta össze a programot lapunknak Tiszay László.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: