U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Drámai meccsen vívta ki az elődöntőt a címvédő Spanyolország

A Sopronban zajló U20-as A-divíziós Európa-bajnokság második negyeddöntője során Spanyolország 51-50-ra legyőzte Franciaországot. Ezzel a címvédő bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben Hollandiával mérkőznek.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Az európai női kosárlabdázás minden szintjén az egyik legnagyobb klasszikusnak számít a francia-spanyol csata. Ez a mérkőzés is felnőtt ezekhez. A franciák döcögős játékkal, míg a spanyolok magabiztosan menetelve jutottak a nyolc közé. A meccset azonban a gallok kezdték jobban, akik az első negyed végére 15-4-re léptek el. A második szakaszban is sokáig őrizték 10 pont környéki előnyüket. Érdemes kiemelni Aina Ayuso nevét, aki a spanyolok félidei 22 pontjából 14-et szerzett. A extra teljesítménye kellett, hogy a címvédő ne legyen nagyobb hátrányban. A jól védekező franciák azonban így is 28-22-re vezettek 20 perc játék után.

 


A harmadik negyedre kiegyenlítődött a játék képe. Továbbra is stabilan védekeztek a franciák, ami nagyon nem ízlett a spanyoloknak. Ugyanakkor támadásból ebből nem tudtak profitálni. A spanyolok a negyed utolsó két percébe érve 34-34-nél egyenlítettek. Az utolsó 10 percnek a franciák 38-34-es vezetéséről vágtak neki a felek. Ebben a szakaszban végig fej-fej mellett váltott vezetéssel haladt a két együttes. Óriási izgalmakat hozott a végjáték, mely során 5 másodperccel a meccs vége előtt a 12 ponttal és 12 lepattanóval dupla-duplát elérő Iris Mbulito szerezte a spanyolok győztes találatát.


Eredmény
Franciaország - Spanyolország 50-51 (15-4, 13-18, 10-12, 12-17)


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: