U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Pénteken kezdődik az 3x3-as U23-as Nemzetek Ligájának prágai fordulója

2018.07.19. 18:46 | Utánpótlás hírek | Írta: Nagy Norbert

Folytatódik a 3x3-as szakágban az U23-as Nemzetek Ligája. A mezőny az előttünk álló hétvégén Prágában méri össze az erejét. Pénteken és vasárnap kerül sor egy-egy tornára.

 


Az U23-as Nemzetek Ligája június elején rajtolt, amikor a franciaországi Voiron városában rendeztek két tornát. A címvédő magyar válogatott ezen az eseményen Böröndy Vivien, Pogány Vivien, Révész Boróka, Radócz Fanni összeállításban szerepelt.


Az első tornán elődöntőt vívott a magyar csapat, a második tornán pedig csoportjában harmadik helyen zárt válogatottunk. Mindkét erőfelmérőt Franciaország nyerte, így ők két fordulót követően 200 pontot jegyeznek és vezetik az összetett tabellát. A magyar válogatott 115 ponttal rendelkezik jelenleg.


A sorozat prágai fordulójára vasárnap kezdte meg a felkészülést válogatottunk. Károlyi Andrea szövetségi kapitány lapunknak elmondta, hogy csütörtökön keltek útra a lányok cseh fővárosba. Csapatunk Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia, Papp Klaudia, Radócz Fanni összeállításban szerepel majd az eseményen.

 


A pénteki torna sorsolását már elkészítették a helyszínen. Ennek megfelelően a magyar csapat az A-csoportba került, ahol Ukrajna és Hollandia lesznek az ellenfelek. A másik triót Franciaország, Oroszország és a házigazda Csehország alkotja. A korábbiakban megismert lebonyolítás szerint zajlanak a prágai küzdelmek is. A csoportok első két helyezettje jut tovább az elődöntőbe, ahol keresztbe játszanak a csapatok.


A tervezett időbeosztás szerint a magyar válogatott pénteken 14 óra 30 perctől mutatkozik be. Ekkor Hollandia lesz a rivális, majd 16 órától Ukrajnával mérkőzünk. Az elődöntőket 17 óra 30 perctől rendezik, míg a finálét a tervek szerint valamivel 19 óra előtt kezdenék. Szombaton szünnap lesz, majd vasárnap következik a második prágai torna. Ez összességében az U23-as Nemzetek Ligájának a negyedik fordulója lesz.

 

A tervek szerint a mérkőzések mindkét játéknapról a FIBA YouTube csatornáján élőképes közvetítésben is követhetőek lesznek. A pénteki játéknap ITT nézhető.


A 3x3-as szakágban az U23-as Nemzetek Ligája a csehországi erőpróba után augusztus végén Debrecenben zárul. Hazánkban szintén két torna vár a mezőnyre. Ugyanakkor ezen korcsoport számára ezzel még nem ér véget a 3x3-as szezon, hiszen ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, október elején Kínában Világbajnokságot rendeznek. Ezen a Világranglistán elfoglalt pozíciója alapján már biztosította helyét a magyar csapat.


A héten egy fontos elismerés érte a hazai 3x3-as női kosaras közösséget. Tóth Cecília megkapta a értesítést arról a nemzetközi szövetségtől, hogy immár hivatalos FIBA 3x3-as játékvezetőként tevékenykedhet. Gratulálunk és sok sikert kívánunk ezen a területen is!


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: