U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Győzelemmel zárta szereplését Kínában a szerb válogatott

2018.07.21. 15:56 | Európa

Szombaton lezárult a Négy Nemzet Tornája Kínában. Szerbia Argentínát, míg a házigazda kínaiak Ausztráliát verték.

 


A szerb válogatott 82-64-re múlta felül Argentínát. Két, fizikálisan holtponton lévő együttes között egy rendkívül hullámzó összecsapás kerekedett. Az első negyed végére 20-7-es előnyt épített fel Szerbia, akiknél ezúttal Dragana Stankovic volt az egyik kimaradó. Ennek megfelelően egy alacsonyabb szerkezetű gárdát láthattunk. A második szakaszban 10 pont környékén állt be a differencia.

 


A 38-27-es félidőt követően azonban Argentína vette át az irányítást és ledolgozták a hátrányukat. Az utolsó 10 percnek a szerbek 54-52-es vezetéséről vágtak neki a felek. Végül ezt a szakaszt 12-0-val indította az európai válogatott és ez döntött. Innentől Argentína már nem tudta szorossá tenni a meccset. Az utolsó percekben egy újabb 8-0-s szerb széria alakította ki a végeredményben megjelenő nagy különbséget.

 


A hazánkban szereplő szerb válogatottak közül Maja Skoric 11, Aleksandra Crvendakic 10 pontot ért el. Lehetőséget kapott Jovana Popovic (3 pont, 4 lepattanó), illetve Tijana Cukic (2 pont) és Sanja Mandic (1 pont) is.

 


A játéknap másik mérkőzésén Kína 70-49-re legyőzte Ausztráliát. Ez azt jelenti, hogy a hazaiak és az ausztrálok 5 győzelemmel és 1 vereséggel fejezték be a szereplésüket. Szerbia 2 győzelemmel, 4 vereséggel, míg Argentína nyeretlenül zárta a 2018-as Négy Nemzet Tornáját.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: