U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Vasárnap jön a prágai 3x3-as Nemzetek Ligája hétvége második tornája

2018.07.21. 18:00 | Utánpótlás hírek

Vasárnap immár a negyedik fordulóval folytatódik a 2018-as U23-as Nemzetek Ligája sorozat a 3x3-as szakágban. A pénteki játéknaphoz hasonlóan ismét Prágában csapnak össze a csapatok.

 

Fotó: Facebook.com/3x3ceskybasketbal/

Fotó: Facebook.com/3x3ceskybasketbal/


Pénteken a magyar válogatott, mely Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia, Papp Klaudia és Radócz Fanni összeállításban szerepelt, három mérkőzést vívott. A csoportban a magyar lányok alulmaradtak Hollandiával szemben, de legyőzték Ukrajnát és ezzel biztosították helyüket az elődöntőben. Itt Franciaország érvényesítette fölényét, ráadásul Radócz Fanni is kiesett három és fél perc játékot követően.


Összességében a prágai mezőnyt úgy lehetne jellemezni, hogy a francia válogatott, mely a Mediterrán Játékokat is megnyerő bombaerős felállásában érkezett, kiemelkedik. A másik öt gárda hasonló játékerőt képvisel. Bár még nagyon messze van az októberi Világbajnokság, de ez a francia csapat egyértelműen aranyesélyes lehet akkor is.

 


A helyszínen már elkészítették a vasárnapi torna sorsolását és időbeosztását. A magyar válogatott a B-csoportba került, ahol Franciaország és Csehország lesznek a riválisok. Vasárnap 15 óra 10 perctől a házigazda csehek ellen kezdünk, majd 16 óra 40 perctől Franciaország következik. A trióból az első két helyezett folytatja az elődöntőben, ahol az A-csoporttal játszanak keresztbe a továbbjutók. Az A-csoportot Oroszország, Hollandia és Ukrajna alkotja.


A tervezett időbeosztás szerint 17 óra 30 perctől kezdődnek az elődöntők és 18 óra 50 perctől lenne a finálé. Az összetettet tekintve az eddigi három tornát megnyerő Franciaország 300 ponttal rendelkezik az élen. A magyar válogatottnak a pénteki elődöntős szerepléssel együtt 175 pontja van. A vasárnapi mérkőzések a FIBA YouTube csatornáján élőben követhetőek.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: