U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Az elődöntő jelentette a végállomást a második prágai tornán

2018.07.22. 18:25 | Utánpótlás hírek

Vasárnap került sor Prágában a 3x3-as U23-as Nemzetek Ligájának 4. fordulójára. A magyar csapat számára az elődöntőben zárult a torna.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Ahogy arról korábban már nagy terjedelemben beszámoltunk, a Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia, Papp Klaudia, Radócz Fanni összeállítású magyar válogatott a csoportkört egy győzelemmel és egy vereséggel zárta. A házigazda cseheket magabiztos teljesítménnyel múlták felül a magyar lányok, míg Franciaországgal sikerült kialakítani egy kifejezetten éles meccset és végül 20-14-re maradtak alul a mieink.


A B-csoport második helyezettjeként lépett tovább válogatottunk az elődöntőbe, ahol az "A" jelű hármasban élen végző Ukrajna volt a rivális. Ezen az összecsapáson 11-10-es vereséget szenvedett a magyar válogatott.

 

 

Kiváló kezdés után két és fél perc alatt 4-0-ra léptek el a magyar lányok. A folytatásban azonban gyorsan egyenlített Ukrajna. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó három percbe érkezve 7-6-os vezetésünk után egy duplával fordított riválisunk. Innentől már végig az ukránok jártak előrébb, igaz a végjátékban is akadt labdája a mieinknek az egyenlítéshez vagy a fordításhoz.


A kora esti órákban a döntőben Franciaország végül 18-4-re verte Ukrajnát. Ez azt jelenti, hogy az U23-as Nemzetek Ligájának eddigi összes fordulóját a francia csapat nyerte, mely így toronymagasan vezeti az összettet. A mezőny legközelebb Debrecenben találkozik szeptember elején. Ekkor rendezik az 5. és a 6. fordulót.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: