U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Az élvonalbeli játékosokkal felálló osztrák csapat érvényesítette fölényét

2018.07.23. 13:22 | Egyetemi kosárlabda

A Coimbrában zajló Európai Egyetemi Játékok női kosárlabda tornájának második játéknapján a TFSE 60-38 arányban alulmaradt a Bécsi Egyetem csapatával szemben.

 


A csoport legerősebb tagjának tekintettük Romániából a Pitesti Egyetem gárdáját, de az Európai Egyetemi Játékok rangját jól jellemzi, hogy a Bécsi Egyetem is élvonalbeli csapatokban szereplő játékosokat vonultatott fel. Lapunk hasábjain előzetesen a ZTE légiósát Sigi Koizar-t emeltük ki, de többek között Takács Kata vagy éppen a német élvonalban szereplő Tonisha Baker is a csapatukat erősítette.

 


A két együttes nem volt könnyű helyzetben, hiszen vasárnap még a mieink után játszottak az osztrákok. Hétfőn pedig a játéknap első meccsén kellett pályára lépni. A Bécsi Egyetem csapata gyorsan lépéselőnybe került, 14-4-re vezettek négy perc játék után. A folytatásban még felzárkózott a TFSE, de az első szakasz végén így is 19-11-es állást regisztrálhattunk. A döntést a második negyed hozta el, amikor 21-15 után egy 14-4-es sorozattal végleg leszakította a mieinket az osztrák együttes.

 


A 35-19-es félidőt követően a harmadik negyedben 20 pont környékén állandósult a differencia. Becsülettel küzdött a TFSE, de az élvonalban edződött játékosokkal felálló és emiatt lényegesen nagyobb rutinnal rendelkező ellenfelünk magabiztosan tartotta kézben a meccset. Az utolsó 10 percnek 48-25-ről vágtak neki a csapatok. Ezt szakaszt megnyerték a magyar lányok, így alakult ki a 60-38-as végeredmény.

 

Folytatás a csoportkör utolsó fordulójában a Portói Egyetem csapata ellen magyar idő szerint kedden 10 órától. A mai vereséggel azonban már eldőlt, hogy a TFSE az alsó ágon folytatja a 9-16. helyért.


Eredmény
Bécsi Egyetem – TFSE 60-38 (19-11, 16-8, 13-6, 12-13)


Nyilatkozat
Magyar Bianka: „A mai mérkőzésen is bebizonyosodott, hogy egyre komolyabb a mezőny első osztályú csapatokban szereplő játékosokkal felálló ellenfelekkel. Nem tudtuk ugyanazt a formát hozni, mint vasárnap. Ez okozta a nagy arányú vereséget. Holnap mindent megteszünk, hogy jó eredménnyel zárjuk a csoportkört. Innentől a cél a 9. hely megszerzése.”


Pontszerzők

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: