U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Sue Bird 500. tétmeccsét játszotta a WNBA-ben

2018.07.23. 13:47 | WNBA

Ahogy azt a napi WNBA összefoglalónkban kiemeltük, Sue Bird történelmet írt vasárnap este. A WNBA-ben 500. tétmérkőzésén lépett pályára. Ezzel DeLisha Milton-Jones-t megelőzve a liga történelmének legtöbb találkozón szereplő játékosa lett a klasszis irányító.

 

Fotó: Twitter.com/SeattleStorm/

Fotó: Twitter.com/SeattleStorm/


Sue Bird a UConn kötelékében teljesítette egyetemi éveit. Geno Auriemma együttesével 2000-ben és 2002-ben nyert bajnoki címet. Nem volt meglepetés, hogy a 2002-es WNBA Draft-on első helyen kelt el. A játékjogát a Seattle Storm szerezte meg, amely csapatot azóta is megszakítás nélkül erősíti. Először tétmérkőzésen 2002. május 30-án a New York Liberty ellen lépett pályára. Sue Bird már az első szezonjában a csapata összes meccsén kezdő volt és 14.4 pont, 6 gólpassz átlaggal zárt.

 


A Seattle Storm csapatával 2004-ben és 2010-ben WNBA bajnoki címet szerzett Sue Bird, míg az egyéni elismeréseket tekintve érdemes kiemelni, hogy öt szezonban is beválasztották az év legjobb ötösébe. All-Star gálára 11 alkalommal szavazták be és három olyan évad volt, amikor nevéhez fűződött a legtöbb gólpassz.

 

A WNBA örökranglistáit böngészve azt láthatjuk, hogy jelenleg Sue Bird rendelkezik a legtöbb kiosztott gólpasszal a ligában, szám szerint 2775 szerepel a neve mellett. Ezen felül 6069 ponttal klubja, a Seattle Storm legeredményesebb játékosa.

 

Sue Bird első meccse a ligában

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: