U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Litván csapat ellen folytatja pénteken a TFSE az Európai Egyetemi Játékokon

2018.07.26. 17:24 | Egyetemi kosárlabda | Írta: Nagy Norbert

Péntektől a 9-12. helyért küzd a TFSE együttese a Coimbrában zajló Európai Egyetemi Játékok női kosárlabda tornáján. Az első ellenfél Litvániából a Vilniusi Egyetem csapata lesz.

 


Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, csütörtökön nem kellett pályára lépnie a TFSE csapatának. Azon az ágon, ahol a magyar lányok szerepelnek, történt ugyanis egy kisebb csalás. A szerb csapat trükközött az egyik játékosa életkorával és emiatt kizárták őket. Ennek eredményeként a TFSE együttesének a 9-16. helyért zajló küzdelmek első fordulójában nem volt mérkőzése. Automatikusan a 9-12. pozícióért küzdhetnek a mieink péntektől.


Egy Világversenyen a váratlanul jött szünnap nem feltétlenül előny. Egyrészt a létesítmények kötött programja miatt a szervezők nem tudnak edzéslehetőséget biztosítani. Illetve a szakmai stábnak is át kell terveznie az előzetesen kialakított menetrendet. Ilyenkor a tartalmas regenerálódás legfontosabb feladat.

 


A TFSE együttese a csütörtök délelőtti órákban megtekintette a következő rivális mérkőzését. A Vilniusi Egyetem és a házigazda Coimbrai Egyetem összecsapását olyan szemmel követhettük, hogy a győztes vár a mieinkre. Nagy csata kerekedett, ahol végül 79-75-ös győzelmet aratott a Vilniusi Egyetem. A litvánok esetében egy jó szerkezetű gárdát ismerhettünk meg két jól mozgó és eredményes magas játékossal, illetve mezőnyben két ponterős húzóemberrel.


A délutáni órákban Coimbra belvárosában szerepelt közös séta a programban. A fenti kép is itt készült a TFSE csapatáról. Rátérve a pénteki mérkőzésre, nem vár egyszerű feladat a lányokra. Előzetes megállapodás alapján Shirian Fatime és Németh Alma pénteken már hazautazik, így két meghatározó játékosa nélkül lép pályára Magyar Bianka együttese. A célok azonban nem változtak, a TFSE szeretné megszerezni az előkelő 9. helyet.

 

A Vilniusi Egyetem - TFSE mérkőzést pénteken magyar idő szerint 14 óra 30 perctől rendezik.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: