U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Magabiztos győzelemmel szerezte meg a 9. helyet a TFSE

2018.07.28. 16:48 | Egyetemi kosárlabda

Szombaton lezárult az Európai Egyetemi Játékok női kosárlabda tornája. A TFSE remek játékkal 91-47-re verte a Marburgi Egyetem csapatát és ezzel megszerezte az értékes 9. helyet.

 


Czivinger Lilla pénteki sérülése után mindössze nyolc bevethető játékossal, de a 9. hely megszerzésének reményében várta a találkozót a TFSE. Az első negyed még szorosabban alakult a helyosztón, 16-15-ös német vezetés után a TFSE az első negyed végére 22-18-ra fordított. A második etapot egy német tripla vezette fel, innen azonban állva hagyta riválisát a magyar csapat. A különbség 38-27-nél lépte át a 10 pontot, végül a félidőben 46-32-re vezettünk.

 


A döntést a harmadik negyed hozta el. A TFSE játékosai öt triplát értek el ebben szakaszban, az egész mérkőzést tekintve pedig a tornán rekordnak számító 11 hárompontossal zártak. A német csapatnak erre a jó támadójátékra és az extra dobóformára nem volt válasza. Végül 21-4-re nyerte a harmadik periódust a TFSE és ezzel 67-36-ra lépett el. A záró szakaszban nem lehetett kérdés a győztes kiléte. A mieinknél minden bevethető játékos betalált, így végül 91-47-es győzelemmel szerezte meg a 9. pozíciót a TFSE.


Eredmény
Marburgi Egyetem – TFSE 47-91 (18-22, 14-24, 4-21, 11-24)


Nyilatkozat
Magyar Bianka: „Az egész csapat csalódott volt az első két elveszített mérkőzés után, amiért nem játszhattunk az 1-8. helyért. Utána viszont jelesre vizsgáztak a lányok, minden mérkőzést megnyerve szereztük meg a 9. helyet. A helyosztón extra támadójátékkal magabiztos győzelmet arattunk. Ismét mindenki szerzett pontot. Örülök, hogy itt lehettünk az Európai Egyetemi Játékokon. Sokat tudunk ezekből a tapasztalatokból tanulni. Köszönjük mindenkinek, aki lehetővé tette a részvételt!”


Pontszerzők

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: