Európa-bajnokság 2019

Kihirdették az ausztrál válogatott bő keretét a Világbajnokságra

2018.08.01. 13:03 | Ausztrália

Az Ausztrál Kosárlabda Szövetség hivatalos honlapján bemutatták azt a 20 fős bő keretet, amelyből a szakmai stáb kiválasztja a szeptember 22. és 30. között Tenerifén megrendezésre kerülő Világbajnokságon résztvevő játékosokat.

 

Fotó: Twitter.com/BasketballAus

Fotó: Twitter.com/BasketballAus


Ausztrália a felnőtt válogatott tekintetében egy nagyon mozgalmas évet teljesít. Tavasszal a Nemzetközösségi Játékokon szerepeltek, majd bevállalták a kínai Négy Nemzet Tornáját. A fenti illusztrációs kép is itt készült. Ezen összetartások alkalmával szerzett tapasztalatokra építve 20 fős keretet hirdettek. Ennek tagja a WNBA-ben szereplő különítményük, tehát Liz Cambage, Leilani Mitchell, Sami Whitcomb, Cayla George, Steph Talbot és Rebecca Allen. Ők természetesen nem lesznek ott az augusztus 10. és 17. közötti időszakra meghirdetett edzőtáborban, mely során a világbajnoki csapatba az alapemberek mellé keresik a társakat.


Az ausztráloknál az idei évben eddig látott válogatott mérkőzések alapján olyan sok kérdőjel nem lehet. A legérdekesebb egyértelműen az, hogy a három honosítottjuk Leilani Mitchell, Kelsey Griffin és Sami Whitcomb közül végül ki lesz az a játékos, aki bekerül az utazó keretbe. Összességében egy bombaerős válogatott formálódik az ausztráloknál, mely szeretné kijavítani a két évvel ezelőtti olimpiai botlást. Akkor óriási meglepetésre nem jutottak a legjobb négy közé.

 


A Világbajnokságon annak ellenére megvan minden esélyük az előrelépésre, hogy Marianna Tolo, Sara Blicavs és Kristy Wallace személyében három tapasztaltabb játékos hiányzik majd sérülés miatt. Ha a 20 fős névsort nézzük, akkor látszódik, hogy már egy generációváltás is megkezdődött. A Stanfordon tanuló és tavaly az Ázsia-bajnokságon remek benyomást keltő Alanna Smith, az extra adottságokkal rendelkező, korosztályos szinten már villogó Ezi Magbegor és Tahlia Tupaea egyértelműen a jövő alapemberei.


Az ausztrál válogatott 20 fős kerete: Allen, Steph Blicavs, Alex Bunton, Liz Cambage, Katie-Rae Ebzery, Darcee Garbin, Cayla George, Kelsey Griffin, Alice Kunek, Tessa Lavey, Tess Madgen, Ezi Magbegor, Lauren Mansfield, Leilani Mitchell, Jenna O’Hea, Nicole Seekamp, Alanna Smith, Steph Talbot, Tahlia Tupaea és Sami Whitcomb.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: