U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Munkába állt a francia válogatott

2018.08.01. 14:00 | Franciaország

Kedden Saint-Girons városában megkezdte a felkészülést a 2018-as Világbajnokságra a francia válogatott. Az első napokban erőnléti edzések, illetve közösség építő programok várnak a keret tagjaira.

 

Fotó: Facebook.com/EquipeDeFranceFeminineDeBasketBall/

Fotó: Facebook.com/EquipeDeFranceFeminineDeBasketBall/


Az előzetesen meghirdetett kerethez képest egy változás történt, Aby Gaye műtött bokája miatt nem lehet ott a társaival. A Tarbes centere helyett egyelőre senkit nem hívott be a szakmai stáb, így 16 játékossal indult a munka.


„Ez az időszak a fizikális felkészülésről szól, mert a játékosok között van olyan, akinek már három hónapja véget értek a bajnoki küzdelmek. Emellett eltöltünk pár napot a szabadban, hogy javítsuk a kohéziót, hiszen ez már egy új csapat.” – mondta röviden a helyszínen dolgozó újságíróknak Valérie Garnier szövetségi kapitány.


Nem véletlenül fogalmazott úgy Valérie Garnier, hogy ez már egy új csapat. A keret legrutinosabb tagja a 163 válogatottságnál járó klasszis center Sandrine Gruda. A 16 játékos között azonban már négy 1995 után született is szerepel, akiknek az első Világbajnokságuk lehet az idei. „Ez a kettős generáció lehetővé teszi, hogy zökkenőmentesen adja át a rutinosabb generáció a stafétát a fiataloknak.” – tette hozzá Garnier.

 


Kommunikált cél a francia válogatottnál nincs, de az edzőnő nyíltan fogalmazott az összetartás első napját követően. Érmet szeretne nyerni, ami Franciaországnak az 1953-as első női kosárlabda Világbajnokság óta nem sikerült.


A felkészülési időszakban augusztus 20-tól jönnek edzőmeccsek a franciák számára. Előbb Olaszországot látják vendégül. Ezt követően szeptember 7. és 9. között Párizsban lesz egy nagyszabású torna, ahol Lettországgal és Ausztráliával találkoznak. A Világbajnokságot megelőzően még egy tornát rendeznek, amikor Szenegállal, Kanadával és a tervek szerint az ekkor már Európába érkező amerikai válogatottal mérkőznek. Ennek helyszíne Antibes lesz.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: