U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Törökországban folytatja Krivacevic Tijana

2018.08.02. 15:49 | Törökország

Csütörtökön bemutatta a 2018/2019-es csapatát a török Botas. Az adanai gárdában folytatja pályafutását Krivacevic Tijana.

 

 

Krivacevic Tijana pályafutása során nem először szerepel Törökországban, a 2016/2017-es évadban a Girne együttesét erősítette. Ezt követően válogatottunk centere az elmúlt szezont Győrben töltötte. Itt a bajnoki alapszakaszban 18 mérkőzésen 23.1 perc alatt 12.4 pont és 5.1 lepattanó volt az átlaga. A rájátszás hat összecsapásán pedig átlagban 18.8 perc alatt 7.8 pont és 6.3 lepattanó került a statisztikai lapjára. Az Európa Kupa hat találkozója 26 perces játékidő mellett 11.1 pont, 6.7 lepattanó átlagot hozott Krivacevic Tijana számára.

 


Erős keretet állított össze a Botas a következő szezonra. Két klasszis érkezik a WNBA-ből Jewell Loyd és Elizabeth Williams személyében. A román válogatott rutinos 3-as, 4-es játékosa Claudia Pop Cuic szintén az új igazolásaik között szerepel. Megszereztek Olcay Çakir és Melis Gülcan személyében két török válogatottat. Emellett két fiatalt is igazoltak, az U18-as válogatottjukból Erdenay Topçu-t, az U16-osból Pelin Gülçelik-et.


A Botas a nemzetközi porondon az Európa Kupában indul a következő évadban. A Keleti Konferenciában szerepelnek az E-csoportban, ahol a bolgár BC Beroe és svéd A3 Basket Umea biztosan ellenfelük lesz. Ide érkezik majd negyediknek a Nagyezsda Orenburg – Cukorova Euroliga-selejtező vesztese.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: