U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Bemutatták a szeptemberi Világbajnokság kabalafiguráját

2018.08.07. 12:10 | Nagyvilág

Kedden délelőtt Santa Cruz de Tenerifén, a helyi Városháza dísztermében bemutatták a szeptember 22. és 30. között megrendezésre kerülő női kosárlabda Világbajnokság kabalafiguráját.

 

Fotó: FEB

Fotó: FEB


Jose Montero, a spanyol szövetség alelnöke a bevezetőjében elmondta: a céljuk, hogy minden idők legjobb női Világbajnokságát rendezzék. Ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő körítés is. Így például - a közelmúltban lapunkban is bemutatott - hivatalos dal mellett megjelenésében olyan kabalafigurát szerettek volna, amely a legrangosabb sporteseményekhez is felnő. Végül hosszas előkészítés után esett a választás a Tina névre keresztelt teknősre.

 


A vezető tervező Raúl Pena de la Rosa a keddi sajtóeseményen hangsúlyozta, hogy mindenképpen olyan figurát álmodott meg, amely kötődik Teneriféhez, de egyben a kosárlabdához is. Elmondta, hogy a teknősök fáradhatatlan harcosok, akik mindig csapatban dolgoznak és minden számukra kedvezőtlen természeti elemmel harcolva képesek életben maradni. Ezt a küzdőszellemet szerette volna megragadni az alkotásában.

 

Fotó: FEB

Fotó: FEB


A spanyol szövetség helyszínen tartózkodó vezetői azt is elmondták, hogy a Világbajnoksághoz kapcsolódó hivatalos termékek eladásából származó bevétel 5%-át környezetvédelemre fordítják. Egészen pontosan a társadalmi felelősségvállalásuk jegyében olyan szervezeteknek ajánlják fel a bevételt, amelyek a torna ideje alatt keletkező megnövekedett szennyezés okozta károk helyreállításában segédkezhetnek majd.

 

Hivatalos videó:

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: