U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Ha ma kezdődne a WNBA rájátszása

2018.08.07. 18:15 | WNBA

A WNBA Twitter csatornáján közzétettek egy grafikát, mely azt ábrázolja, hogy a liga jelenlegi állása alapján miként nézne ki a rájátszás ágrajza. Brutálisan kiegyenlített a mezőny és még sok minden változhat, de elgondolkoztató összeállítást láthatunk.

 

Fotó: Twitter.com/WNBA

Fotó: Twitter.com/WNBA


Az első körben a Dallas Wings és a Connecticut Sun, illetve a címvédő Minnesota Lynx és a Phoenix Mercury csatázna. Az innen továbbjutókat várná a Washington Mystics és a Los Angeles Sparks. Az alapszakasz első két helyével járó dupla kiemeléssel pedig a Seattle Storm és az Atlanta Dream rendelkezne. Az egymeccses párharcokat ekkortól már az egyik fél harmadik győzelméig tartó küzdelmek váltják fel.

 

A tabella


A Seattle Storm és az Atlanta Dream igen kedvező pozícióban van az alapszakaszt tekintve. A Storm egyedüliként már matematikailag is tagja a rájátszás nyolccsapatos mezőnyének. Ez azt jelenti, ha augusztus 19-ig nem nyernek több meccset, akkor sem eshetnek ki ebből a körből. Nem valószínű, hogy a hátralévő öt találkozójukon kivétel nélkül alulmaradnának, mivel a számok alapján a liga legjobb csapatának tekinthetőek jelenleg. Minden fontos statisztikai mutatót vezetnek.


A Dream megítélése a tengerentúlon rendkívül vegyes. A feltámadásuk az elmúlt hetek nagy talánya, amit biztosan sokan fognak még elemezni. Az elmúlt tíz meccsükből nyolcat megnyertek, miközben a szezon első felében támadásban az egyik legtöbb hibát vétő gárdának bizonyultak. Éppen a swishappeal.com szakírója figyelmeztet arra, hogy ezen hullámzó teljesítményük miatt még egy magas kiemeléssel is meglepetés érhetné a csapatukat.


A Los Angeles Sparks sorozatban öt hazai meccset bukott az All-Star gála előtt. Mi magunk is temettük az esélyeiket egy korábbi összeállításban. Nneka Ogwumike és Alana Beard visszatéréssel azonban úgy néz ki, hogy rendben lesznek. Még a vereségeik ellenére is a harmadik helyen állnak. Amennyiben a Dream egy kicsit visszaesik, akár előrébb léphetnek. A játékuk például a Minnesota elleni kiütéses siker alkalmával már-már a régi szintet hozta.

 


A Washington, Connecticut, Phoenix, Minnesota, Dallas, Las Vegas ötös helyzete megjósolhatatlan. Nyilván mindenki a címvédő Minnesotára figyel, akik az elmúlt három meccsüket simán elveszítették. Az ESPN-től Mechelle Voepel gyűjtötte össze, hogy a Lynx sztárjai mennyire visszaestek korábbi mutatóikhoz képest. Maya Moore pályafutása leggyengébb mezőnymutatóját produkálja a jelenlegi 40%-al. Ha ehhez hozzávesszük a 32%-os triplamutatóját, akkor még inkább láthatjuk, hogy valami nincsen rendben. Sylvia Fowles számai szintén visszaestek, de még így is csapata legjobbja. Seimone Augustus tavaly 43.2%-al dobta a triplákat, idén ez a szám 35.8%. Rebekkah Brunson tavaly 10.2 pontot átlagolt, idén 7.2-nél tart. Lindsay Whalen pedig pályafutása leggyengébb szezonját teljesíti az 5.6 pont, 3.1 gólpassz átlaggal.


A Dallas Wings sorozatban öt meccset veszített. Azok után, hogy július első felében volt hat extra sikerük, ez mindenképpen visszalépés. Elsősorban a védekezésük esett szét. A szezon első hónapjaiban mindössze háromszor kaptak 90 pont felett. Ezen vereség-sorozat alkalmával viszont már háromszor is átlépték ezt az ellenfeleik. Még Skylar-Diggins Smith kiválása sem lehet felmentés a hibák alól. A Phoenix Mercury-nál is láthatunk egy óriási mélyrepülést, miután az utóbbi tíz meccsükből nyolcat elbuktak. Hiába támadnak extrán a Taurasi, Griner, Bonner trió vezetésével, náluk is óriási gondok vannak a védekezéssel. Minden erre vonatkozó összetett statisztikai mutatóban az utolsó helyre csúsztak vissza. Mondanánk, hogy meglepetés, de ez nem igaz. Szinte minden évben belelépnek ebbe a folyóba.


Az előzőekben leírtaktól függetlenül a Washington, Connecticut, Phoenix, Minnesota négyes helye biztosnak látszik. A nyolcadik pozíció a Dallas és a Las Vegas között dőlhet el. Az már biztos, hogy az Aces törölt washingtoni meccse után a hazaiaknak adják a győzelemért járó pontokat. Ettől függetlenül nincs rossz sorolásuk és könnyen lehet, hogy augusztus 17-én este a Wings ellen ki-ki meccset vívhatnak.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: