U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Megkezdődött a munka a Soproni Darazsak Akadémián, az ANB-s csapatot is megismerhetjük

2018.08.07. 14:37 | Amatőr NB

A múlt héten az idősebb versenyző korosztályoknál megkezdődött a felkészülés a következő évadra a Soproni Darazsak Akadémián. Arról már tavasszal hírt adtunk, hogy a következő szezontól Sopronnak is lesz csapata az Amatőr NB I-ben. Megismerkedhetünk a játékoskerettel.

 

Fotó: Soproni Darazsak Akadémia

Fotó: Soproni Darazsak Akadémia


A Sopron Basket szezonzáró szurkolói ankétján került bejelentésre, hogy a Soproni Darazsak Akadémia neveltjeit szeretnék hazacsábítani. Ennek eredményeként a 2018/2019-es évadtól a Női Amatőr NB I-ben is indít csapatot a klub. A keretet olyan soproni nevelésű játékosok teszik teljessé, akik kevesebb lehetőséghez jutottak az elmúlt időszakban más kluboknál, vagy a B csoportban szerepeltek más egyesületek kötelékeiben.


A Soproni Darazsak Akadémia Amatőr NB I-es keretében az U23-as játékosok Bakó Patrícia, Kocsis Fanni, Czukor Dalma, Varga Kamilla, Szeli Kitti, Dömötör Dorina, Böröndy Dominika, Orbán Brigitta, Balogh Júlia, Karácsony Tünde és Bella Blanka. Az Amatőr NB I-es játékengedéllyel rendelkező juniorok Varga Sára, Schöll Petra, Úr Boglárka, Karácsony Tamara, Dömötör Petra, Soós Dorina, Farkas Fanni és Inczédi Borbála, míg az Amatőr NB I-es játékengedéllyel rendelkező kadettek Konkoly Nóra, Gottschling Petra, Pfeiffer Virág, Berki Gigi, Gyöngyösi Janka és Deák Kira.

 


Ahogy arról korábban már hírt adtunk, az ANB a következő szezontól átalakul. A versenykiírás értelmében 28 csapattal rendezik a sorozatot. A résztvevő gárdák két csoportban versenyeznek majd. A Piros csoport első helyezettje a 2019/2020-as bajnoki évadban az élvonalban szerepelhet. A Zöld csoport első két együttese pedig előrébb léphet a Piros csoportba, ahonnan az utolsó két gárda visszaesik a Zöld csoportba.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: