U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Megkezdődött a munka Zalaegerszegen

2018.08.07. 09:51 | Magyarország

Az élvonalbeli csapatok közül a ZTE NKK-nál már megkezdődött a felkészülés a 2018/2019-es szezonra. A klub hivatalos honlapja közölt részletes összeállítást az első munkanapról.

 

Fotó: ZTE NKK

Fotó: ZTE NKK


Forrás: ZTE NKK hivatalos honlap

 

Gyorsan eltelt a nyár és már a közelgő bajnoki szezonra kezdte meg hétfőn délelőtt a felkészülést. A hagyományoktól eltérően, nem a Parkerdő hűsítő lombjai alatt, hanem a hőségtől teljesen átforrósodott Zalakerámia Sport és –Rendezvénycsarnokban kezdték meg a lányok az alapozást. Ahogy az elmúlt évben is ezúttal is Horváth Zsófia másodedző irányításával indult a munka, ugyanis Gáspár Dávid az U18-as válogatottal Udinében Európa Bajnokságon szerepel.

 

- Mondhatom, hogy már rutinom van ebben, hiszen tavaly is az első héten velem kezdődött a felkészülés. Jelenleg hét játékos dolgozik, köztük többen sérülésből lábadoznak még, valamint Kovács Georgina, vezetőedzőnkkel együtt az U18-as EB-n szerepel.

 

Ismerős arcok - Gáspár-Szalay Virág, Hegedüs Őri Györgyi, Jurkó Noémi, Preisinger Boglárka- mellett a nagy visszatérő Horti Dóra és a két új igazolás Pusztai Petra (BEAC) és Benke Sára (PINKK) is elkezdte a közös munkát, míg a négy külföldi szeptember elsején csatlakozik a kerethez. Az első hét a rávezetésről, a ráhangolódásról szól, majd fokozatosan erősödnek az edzések és a feladatok. Az erőnlét megszerzéséért Adrovicz Béla erőnléti edző felel.

 

 

- Az első hét az alap állóképesség visszanyeréséről szól, majd a következő négy hétben az erő állóképességet, a robbanékony erőt, a maximális erő fejlesztéséről fog szólni. Szeptemberben, ahogy egyre közelebb kerülünk a bajnoki rajthoz, fokozatosan veszünk vissza a terhelésből.

 

Természetesen az erőnlét megszerzéséhez hozzá tartoznak a labdás edzések is, ami egy kosárlabdázónak nagyon fontos. Az első felkészülési mérkőzések szeptember elejére várhatók, amikor már teljes keret a rendelkezésre áll. Az előző évhez hasonlóan a hagyományos Göcsej Kupán kívül más tornára nem megy a csapatunk, de több felkészülési mérkőzés is tervben van.

 

Az idei csapathoz Sigi Koizar és Nadia Parker már ismerősként térhet vissza, hiszen az elmúlt sikeres szezon húzóemberei voltak, míg a holland Janis Ndiba és az amerikai Taneisha Harrison az előttünk lévő szezon sikeremberei lehetnek.


Forrás: ZTE NKK hivatalos honlap


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: