U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Szerdán és csütörtökön Szerbiával mérkőzik az U16-os válogatott

2018.08.07. 21:59 | Utánpótlás hírek | Írta: Nagy Norbert

Az utolsó felkészülési mérkőzéseire készül az U16-os válogatott az augusztus 17-én kezdődő kaunasi Európa-bajnokság előtt. Szerdán és csütörtökön Székesfehérváron Szerbiát látjuk vendégül.

 

Fotó: Facebook.com/OzuSports/

Fotó: Facebook.com/OzuSports/


A kaunasi kontinenstornát megelőző felkészülési időszak leghosszabb etapja zárul csütörtökön. A magyar lányok múlt héten hétfőn kezdték ezt a szakaszt. A hétvégén Isztambulban szerepelt válogatottunk, ahol Dániát és Szlovákiát magabiztosan győzte le a magyar csapat. A távoli dobások tekintetében extra formát mutató házigazda törökökkel szemben pedig alulmaradtak a mieink. A tornáról részletes statisztikai összefoglalót videófelvételekkel kiegészítve ITT közöltünk.

 

A csapat hétfőn az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjába érkezett hazai és azóta is itt zajlik a program. Sándor Ádám technikai vezető lapunknak elmondta, hogy az előzetesen tervezett mentetrendben egy módosítás történt. A csütörtöki összecsapást 17 óra 30 perces kezdésről 16 órára hozták előbbre a könnyebb hazautazás érdekében.

 


Szerencsére a hétvégi tornán sérülés nem történt, így válogatottunk továbbra is a múlt heti cikkünkben bemutatott 13 fővel dolgozik. Boros Júlia, Dénes Anna, Dombai Réka, Galántai Alma, Habling Lara, Kéita Aya, Kuncz Petra, Madár Eszter, Miklós Melinda, Rakita Lili, Szerencsés Tamara, Vég-Dudás Anna és Vincze Nikolett alkotja a keretet. A csapat tagjai pénteken és szombaton pihenőt kapnak, majd vasárnap estétől a célegyenesbe fordul a felkészülés. A magyar küldöttség jövő héten szerdán kel útra Kaunasba.


A szerb gárda hasonló menetrendet teljesít, mint válogatottunk. Ők eddig négy felkészülési mérkőzést vívtak. Legutóbb múlt héten Szlovéniát fogadták Belgrádban. Előbb 56-52-es, majd 71-60-as győzelmet arattak. A szerbek tavaly Bourges-ban a 12. helyen zártak az A-divíziós U16-os Európa-bajnokságon. Az akkori csapatukból hárman tagjai idén is a bő keretüknek.

 

A szövetségük honlapján a székesfehérvári meccseket hasznos erőfelmérőként vezetik fel, melyek nagy segítséget nyújtanak számukra a keretszűkítés alkalmával. A szerbek a mieinkkel ellentétes ágon szerepelnek majd a kontinenstornán. Ez azt jelenti, hogy legkorábban az 1-8. vagy a 9-16. helyért folyó csatározások alkalmával találkozhatna a két együttes Litvániában.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: