U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Az Egyesült Államok nyerte az U18-as Amerika-bajnokságot

2018.08.08. 13:26 | Utánpótlás hírek

Keddről szerdára virradóra Mexikóvárosban lezárult az U18-as Amerika-bajnokság. Az USA válogatottja a papírformának megfelelően veretlenül végzett az élen, de nagyon jó benyomást keltett az ezüstérmes Kanada is.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Nyolc csapattal rendezték augusztus első hetében az U18-as Amerika-bajnokságot Mexikóvárosban. Az A-csoportban szerepelt az Egyesült Államok mellett Argentína, Puerto Rico és Chile. A „B” jelű négyesben pedig Kanada, Kolumbia, a házigazda Mexikó és El Salvador. A későbbi két döntős, USA és Kanada, kiemelkedett a mezőnyből. Mindkét gárda veretlenül nyerte a csoportkört, az Egyesült Államok +165-ös, míg a juharlevelesek +64-es pontkülönbséggel.


A negyeddöntőben USA 87-27-re kiütötte El Salvador-t, míg Kanada hasonlóan magabiztosan 98-52-re múlta felül Chilét. Az elődöntőben USA 83-47-re verte Kolumbiát. Kanadának nehezebb dolga volt, végül a torna egyik legjobb meccsén 77-71-re győzték le Argentínát és ezzel kvalifikálták magukat a fináléba.

 


A döntőben az Egyesült Államok 84-60-as győzelmet aratott Kanada felett. Kifejezetten jó mérkőzést láthattunk, ahol taktikusan játszva Kanada az első negyed végén 18-14-re még vezetett. A félidőre 39-31-re fordított USA és végül a harmadik szakasz közepén tudták leszakítani riválisukat. A bronzmeccsen Argentína 62-52-re verte Kolumbiát. A torna első négy helyezettje kvalifikálta magát a 2019-es U19-es Világbajnokságra.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Az eredményhirdetés során az egyéni díjakat is kiosztották. A torna MVP-je Rhyne Howard lett, míg mellette az All-Star ötöst Mayra Caicedo (Kolumbia), Maori Davenport (USA), Florencia Chagas (Argentína) és Christina Morra (Kanada) alkotja.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: