U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Negyeddöntős az U18-as Európa-bajnokságon a magyar válogatott

2018.08.08. 16:41 | Utánpótlás hírek

Bejutott Európa legjobb nyolc csapata közé az U18-as válogatott. A magyar lányok az Udinében zajló korosztályos kontinenstorna nyolcaddöntőjében 63-58-ra legyőzték Horvátországot.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A mérkőzést Angyal Barbara duplája vezette fel. Kiválóan kezdtünk, három perc elteltével 8-2-es előnyünknél már horvát időkérés miatt állt a játék. Lendületben maradt válogatottunk, az első szakasz hajrához érkezve Wentzel Nóra triplája után a 10 egységet is elérte a differencia. Extrán dobott a magyar csapat, az első negyedben a 16 mezőnykísérletből 10 utat talált a gyűrűbe. A 22-12-ről induló második negyedre sem változott a játék képe. Az udinei torna eddigi legjobb magyar teljesítményét láthattuk. Remek védekezéssel, ötletes, hatékony támadójátékkal stabilan 10 pont felett állt be a különbség. A legnagyobb előnyt a félidőre alakították ki a mieink, amikor 41-24-re léptünk el. A dobóforma továbbra is kiemelkedően alakult, ekkor a 28 kísérletből 16 sikeresnél tartottunk. Vezettünk a lepattanókban és született 9 pont második esélyből is.

 


A harmadik negyedre riválisunk igyekezett változtatni védekezésén. Kemény megmozdulások, letámadás, csapdázások jellemezték a horvát csapatot. Érezhetően megfogta ez a helyzet a válogatottunkat, az első három percben nem találtunk be. Ez idő alatt a horvátok 41-29-re felzárkóztak. Szerencsére elhibáztak négy büntetőt, így a lélektani 10 pont feletti vezetés megmaradt. A lányok felkészültségét dicséri, hogy gyorsan sikerült rendezni a sorokat. Szerzett labdák után két gyors találattal visszaállt a nagyobb differencia. Kézben tartottuk a meccset. Amikor Angyal Barbara dudaszós triplája célt ért, a harmadik negyed végén 53-37-re vezettünk. A záró szakasz első találatát is a magyar lányok szerezték, így 55-37-nél kialakult a találkozó legnagyobb különbsége. Az elmúlt hetek terhelése sokat kivett a csapatból és el kell ismerni a horvátok küzdőszellemét is. Ennek megfelelően nem lehetett elkönyvelni ideje korán a sikert.


Az utolsó két percbe 60-47-ről érkeztünk, de két triplával és két sikeres büntetővel 60-55-re feljöttek a horvátok. Szerencsére higgadt, fegyelmezett maradt válogatottunk. Amikor 15 másodperccel a vége előtt Varga Alíz két büntetője sikeresnek bizonyult, eldőlt a nyolcaddöntő. A magyar válogatott remek teljesítménnyel bejutott a negyeddöntőbe. Csütörtökön a tervezett menetrend szerint 14 óra 15 perctől Franciaroszág lesz az ellenfél.

 

Eredmény

Magyarország - Horvátország 63-58 (22-12, 19-12, 12-13, 10-21)
 

Statisztika


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: